Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
5 januari 2023

5 goede voornemens voor een gezond gebit

Het nieuwe jaar is weer begonnen en velen onder ons maken zich op om goede voornemens te maken voor het komende jaar. Maar hebben we ook wel eens aan ons gebit gedacht als het gaat om goede voornemens? Een gezond gebit is namelijk van groot belang voor onze algehele gezondheid en daarom is het goed om ook hier wat aandacht aan te besteden. Hieronder geven we enkele tips voor het maken van goede voornemens voor het gebit in het nieuwe jaar.  

5 goede voornemens

  • Poets twee keer per dag: Het is belangrijk om twee keer per dag je tanden te poetsen, één keer 's ochtends en één keer 's avonds. Zo verwijder je de tandplak en bacteriën die zich op je tanden en in je mond hebben verzameld. Gebruik hiervoor fluoride tandpasta en een zachte tandenborstel.
  • Gebruik ragers: Tandenragers helpen om tussen je tanden en kiezen te reinigen en zo tandplak en bacteriën te verwijderen. Gebruik hiervoor een rager met dunne, flexibele draden of een elektrische rager.
  • Drink voldoende water: Water is goed voor de algehele gezondheid en kan ook helpen om het gebit gezond te houden. Door voldoende water te drinken, spoel je tandplak en bacteriën weg en houd je de mond gehydrateerd.
  • Eet gezonde snacks: In plaats van suikerhoudende snacks te eten, kun je kiezen voor gezonde alternatieven zoals rauwe groenten, noten en kwark. Deze snacks bevatten vezelrijke voedingsstoffen die helpen om het gebit gezond te houden.
  • Bezoek regelmatig de tandarts: Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controles en eventuele behandelingen. Zo kan de tandarts eventuele problemen op tijd opmerken en behandelen. Maak daarom een afspraak voor een regulier bezoek aan de tandarts in het nieuwe jaar.
    Als we deze tips volgen, kunnen we het nieuwe jaar beginnen met een gezond en glimmend gebit. Zo behouden we niet alleen een mooie lach, maar houden we ook onze algehele gezondheid op peil. Wij wensen je alvast veel succes met uw goede voornemens voor het gebit in het nieuwe jaar!