Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Gaatjes en vullingen

Het bekende ‘gaatje’

De meeste mensen krijgen er vroeg of laat in hun leven wel eens mee te maken: het welbekende gaatje in een tand of kies. Een tand of kies die door tandbederf is aangetast zal opgevuld moeten worden. Dit gebeurt middels een vulling. De aangetaste substantie wordt verwijderd, de tandholte wordt gereinigd en vervolgens opgevuld met vulmateriaal.

Onze tandartsen in onze tandartsenpraktijk in Breda vullen het gaatje moeiteloos, al dan niet onder verdoving. Maak hier direct online een afspraak om een gaatje te laten vullen in onze praktijk in Breda of maak telefonisch een afspraak door ons te bellen op 076 – 78 511 50.

Gaatje laten vullen Breda

De meeste mensen zien er als een berg tegenop om een gaatje bij ons te laten komen vullen in onze tandartsenpraktijk in Breda. Niet altijd even terecht, want soms is een gaatje vullen een fluitje van een cent en kan het zelfs zonder verdoving.

Wanneer een tand of kies is aangetast door tandbederf zal deze gereinigd moeten worden. De tandarts boort in de aangetaste tand of kies om te kijken hoe ver het tandbederf heeft doorgezet. Hoe minder tandbederf, des te minder diep het gaatje is en des te minder pijn de ingreep ook zal zijn. Vervolgens wordt de tandholte gereinigd en opgevuld met vulmateriaal. Dit vulmateriaal kan bestaan uit amalgaam (metaal), dat grijs van kleur is, of uit composiet waarbij de kleur wordt aangepast aan die van de overige tanden en kiezen. Bij Mondzorg Brabant in Breda vullen we vrijwel altijd gaatjes met composietvullingen omdat deze mooier bij de rest van het gebit staan. Als er sprake is van ernstig tandbederf kunnen onze specialisten de ingreep uitvoeren onder plaatselijke verdoving zodat u weinig tot geen hinder ondervindt van de ingreep. Kort na het vullen van het gaatje kunt u weer zonder problemen genieten van uw maaltijd, al kan de tand of kies nog enige dagen wat gevoelig zijn na de ingreep.

Heeft u last van gaatjes in uw gebit? Wacht dan vooral niet langer en laat het gaatje vullen in onze praktijk in Breda! Des te sneller u er bij bent, des te minder hinder u zult ondervinden van de ingreep. Klik op de knop hieronder om direct een afspraak met onze tandartsen in te plannen!

Mondzorg.

20