Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Frameprothese Breda

Kwalitatieve langetermijnoplossing

Wanneer u uw goede tanden en kiezen wilt behouden en liever geen kunststof plaatprothese wilt, is een frameprothese een geschikte oplossing. Deze gedeeltelijke gebitsprothese is stevig, kent een hoog draagcomfort en gaat erg lang mee omdat de kans op breuken klein is.

Maak vandaag nog een afspraak met de specialisten in onze tandartsenpraktijk in Breda om meer informatie in te winnen over de frameprothese. Wij informeren u graag over de mogelijkheden rondom frameprotheses en vertellen precies hoe het behandelplan eruit komt te zien.

Voor- en nadelen van een frameprothese

Wanneer u een gedeeltelijke prothese nodig heeft hebt u meerdere opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de relatief goedkope kunststof plaatprothese of de frameprothese. Bij de frameprothese zitten de kunsttanden en/of kiezen middels een kunsthars vast op een metalen basis. Middels klammers blijft de frameprothese prima op z’n plek zitten. Hij vindt namelijk ondersteuning bij de intacte tanden en/of kiezen wat bijdraagt aan een fijner draagcomfort. Voor ongeveer 80% steunt de frameprothese op uw eigen tanden en kiezen die nog intact zijn en dit zorgt niet alleen voor een aangenamer draagcomfort, maar ook nog eens dat uw kaak minder snel slinkt (met alle mogelijke gevolgen weer van dien).

De kunsthars heeft de kleur van uw tandvlees en de kunsttanden en/of kiezen worden zo goed mogelijk nagebootst aan de hand van uw eigen gebit, maar een nadeel van een frameprothese zijn de klammers waarmee de prothese vastzit aan uw eigen gebit. Deze zijn zichtbaar wanneer u praat en lacht. Overigens is dat wel nagenoeg het enige nadeel dat valt te benoemen. Een frameprothese is steviger dan een prothese van kunststof en daarmee is er minder kans op een breuk. Het draagcomfort is hoger en uw kaak zal minder snel slinken. Al met al dus veel meer voordelen, dan nadelen.

Maak middels onderstaande knop vandaag nog een afspraak in onze praktijk in Breda om met onze specialisten de mogelijkheden rondom uw frameprothese te ontdekken. Onze specialisten staan graag voor u klaar om u van advies te voorzien!

Maak een afspraak

20