Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Kronen en bruggen

Een kroon van porselein

Het kan gebeuren dat een tand of kies beschadigd is geraakt of gebroken of verkleurd is. Dan kan het een uitkomst zijn om een kroon te laten plaatsen. De functie van een kroon is het vervangen van een deel van een tand of kies dat zichtbaar is in de mond. Een kroon is gemaakt van porselein en ziet eruit als een natuurlijke tand of kies.

Wanneer niet alleen de tand of kies, maar ook de wortel beschadigd geraakt, dan kan gekozen worden voor een brug. Die vervangt één of meer ontbrekende tanden of kiezen en bestaat uit minimaal drie verbonden elementen. De brug wordt vastgemaakt aan de omliggende tanden of kiezen.

Een alternatief voor een brug is een implantaat waarop een kroon geplaatst is.

Esthetische tandheelkunde

Ook als u een gezond gebit heeft, kan het zijn dat u een bepaald onderdeel wilt laten verfraaien. Dit wordt ‘esthetische tandheelkunde’ genoemd en is een onderdeel van het werk van de specialist. Die bespreekt uw wensen met u en bekijkt wat er mogelijk is en met welke techniek. Dit is afhankelijk van de staat van het gebit.

Veel mensen hebben oude amalgaamvullingen, die een grijze kleur hebben. Wanneer u vindt dat deze grijze kleur niet staat bij de rest van uw tanden en kiezen, kunt u de amalgaamvullingen laten vervangen door composietvullingen, oftewel ‘witte’ vullingen.

Maak een afspraak

Mondzorg.

21