Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Kronen en bruggen

Een kroon van porselein

Het kan gebeuren dat een tand of kies beschadigd is geraakt of gebroken of verkleurd is. Dan kan het een uitkomst zijn om een kroon te laten plaatsen. De functie van een kroon is het vervangen van een deel van een tand of kies dat zichtbaar is in de mond. Een kroon is gemaakt van porselein en ziet eruit als een natuurlijke tand of kies.

Wanneer niet alleen de tand of kies, maar ook de wortel beschadigd geraakt, dan kan gekozen worden voor een brug. Die vervangt één of meer ontbrekende tanden of kiezen en bestaat uit minimaal drie verbonden elementen. De brug wordt vastgemaakt aan de omliggende tanden of kiezen.

Een alternatief voor een brug is een implantaat waarop een kroon geplaatst is.

Esthetische tandheelkunde

Ook als u een gezond gebit heeft, kan het zijn dat u een bepaald onderdeel wilt laten verfraaien. Dit wordt ‘esthetische tandheelkunde’ genoemd en is een onderdeel van het werk van de specialist. Die bespreekt uw wensen met u en bekijkt wat er mogelijk is en met welke techniek. Dit is afhankelijk van de staat van het gebit.

Veel mensen hebben oude amalgaamvullingen, die een grijze kleur hebben. Wanneer u vindt dat deze grijze kleur niet staat bij de rest van uw tanden en kiezen, kunt u de amalgaamvullingen laten vervangen door composietvullingen, oftewel ‘witte’ vullingen.

Maak een afspraak

Mondzorg.

20

U bent van ons gewend dat uw gezondheid de hoogste prioriteit heeft.
In verband met het corona virus hebben wij daarom besloten om per direct alleen nog acute zorg te verlenen.
Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 17:00.

Afspraken voor niet acute behandelingen worden tot nader order uitgesteld. Wij nemen zo spoedig contact met u op om een nieuwe afspraak te plannen.

Deze maatregel is tenminste van kracht tot maandag 6 april 2020.

Bij acute zorg verzoeken wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zomaar naar de praktijk te komen. Onder acute zorg word verstaan:

  • Behandeling van bestaande of nieuwe patiënten met heftige pijn, trauma, nabloeding of acute ontsteking
  • Reparatie van gebroken gebitsprothese

 

Mocht u symptomen van het coronavirus hebben en een acute tandheelkundige klacht:
Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.
Wij zullen u over de verdere ontwikkelingen blijven informeren.

Team Mondzorg Brabant

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 34 beoordelingen