Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Kunstgebit Breda

Volledige gebitsprothese

Een gebitsprothese, oftewel een kunstgebit, kan uit de mond genomen worden en is gemaakt van een plaatje van kunsthars dat op de kaak ligt. Ongeveer 3 miljoen Nederlanders hebben zo’n volledige gebitsprothese en het is dus niet iets om je voor te schamen. Toch ligt voor veel mensen de drempel hoog om zich een kunstgebit aan te laten meten. Nergens voor nodig vinden wij van Mondzorg Brabant. In onze tandartsenpraktijk in Breda meten we dagelijks volledige gebitsprotheses aan bij mensen van alle leeftijden en uit elke laag van de bevolking. Maak snel online een afspraak met onze specialisten om de opties te ontdekken rondom een kunstgebit of neem telefonisch contact op met onze praktijk in Breda om met één van onze medewerkers een afspraak in te plannen via 076 – 78 511 50!

Kunstgebit Breda

In onze tandartspraktijk in Breda hebben we dagelijks te maken met het kunstgebit. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het maken van protheses die perfect aansluiten in uw mond en die er bijna net zo uitzien als uw eerdere tanden en kiezen. U kunt met een volledige prothese weer alles eten wat uw hartje begeert en veelal heeft het kunstgebit ook een positieve werking op uw uitstraling. Lachen kan weer breeduit en doordat de bovenlip er dankzij de prothese minder ingevallen uitziet, heeft u direct een jongere uitstraling.

De stap om een volledig kunstgebit te laten aanmeten is voor veel mensen echter een grote. De bovengenoemde voordelen zijn vaak wel bekend, maar om daadwerkelijk onze praktijk in Breda binnen te stappen is vaak nog wel moeilijk. Ergens logisch, want er gaat een hele procedure aan vooraf. Er moet een afdruk gemaakt worden, eventuele resterende tanden en kiezen moeten getrokken worden en uw tandvlees en kaakbot zullen na zo’n ingreep enige tijd nodig hebben om te herstellen. Gelukkig hebben we ook daar een oplossing voor: de noodprothese. Deze vormt een overbrugging totdat u uw definitieve kunstgebit krijgt aangemeten in onze praktijk in Breda.

Doordat er tijdens het proces ongemakken kunnen ontstaan (in het begin zal het kunstgebit bijvoorbeeld onwennig aanvoelen in uw mond tijdens het eten en het praten) staan wij u het gehele behandelplan bij. Vanaf het allereerste intakegesprek totdat u geen enkele ongemakken meer ervaart tijdens het dragen van het definitieve kunstgebit. Mocht u in de tussentijd toch onverhoopt erg last krijgen van pijn (bijvoorbeeld vanwege zweertjes die ontstaan door drukplaatsen), dan passen wij het kunstgebit aan zodat de pijn verdwijnt en hij weer perfect in uw mond past.

Als u volledig gewend bent aan het dragen van de prothese, heeft u geen pijn meer, heeft u een mooiere lach en kunt u uw gebit beter gebruiken. Doordat bij het maken van de prothese duurzame materialen gebruikt worden, kan het kunstgebit ook nog eens gemakkelijk 5 tot 8 jaar gebruikt worden.

Regelmatige controle

Wanneer u al enige tijd een kunstgebit draagt en pijn gaat ervaren bij het kauwen en het praten, dan kan het zijn dat de prothese los is gaan zitten in de mond. Dit wordt veroorzaakt door het slinken van het kaakbot, terwijl de prothese niet mee verandert. Het is zodoende raadzaam om het kunstgebit regelmatig te laten controleren in onze tandartsenpraktijk in Breda. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!

Ervaart u momenteel ongemakken met uw kunstgebit, wacht dan vooral niet langer en maak direct een afspraak met onze specialisten in Breda via onderstaande knop!

Maak een afspraak