Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Kunstgebit

Volledige gebitsprothese

Een gebitsprothese, oftewel een kunstgebit, kan uit de mond genomen worden en is gemaakt van een plaatje van kunsthars dat op de kaak ligt. Ongeveer 3 miljoen Nederlanders hebben zo’n volledige gebitsprothese.

Kunstgebit

Een gebitsprothese, oftewel een kunstgebit, kan uit de mond genomen worden en is gemaakt van een plaatje van kunsthars dat op de kaak ligt. Hierop zijn tanden en kiezen vastgemaakt. De prothese is zó gemaakt, dat die er bijna net zo uitziet als uw eerdere tanden en kiezen. Ongeveer 3 miljoen Nederlanders hebben zo’n volledige gebitsprothese.

Wanneer u net een kunstgebit draagt, kan het strak tegen uw kaken aanzitten en pijn veroorzaken. Mochten er kleine zweertjes zijn ontstaan door drukplaatsen, dan kunnen wij de prothese aanpassen. Dan past die weer prima in de mond en verdwijnt de pijn.

Het eten en praten met een prothese kan in het begin wat onwennig zijn, maar ook uw uiterlijk verandert door het dragen van een prothese, omdat de bovenlip er minder ingevallen uitziet. Dit geeft u een jongere uitstraling. Als u gewend bent aan het dragen van de prothese, heeft u geen pijn meer, heeft u een mooiere lach en kunt u uw gebit beter gebruiken. Doordat bij het maken van de prothese duurzame materialen gebruikt worden, kan het kunstgebit gemakkelijk 5 tot 8 jaar gebruikt worden.

Regelmatige controle

Wanneer u al enige tijd een kunstgebit draagt en pijn gaat ervaren bij het kauwen en het praten, dan kan het zijn dat de prothese los is gaan zitten in de mond. Dit wordt veroorzaakt door het slinken van het kaakbot, terwijl de prothese niet meeverandert. Daarom is het aan te raden om de prothese regelmatig te laten controleren.

Maak een afspraak