Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Bitje op maat Breda

Bestel uw mondbeschermer

Het beoefenen van gevaarlijke en snelle sporten wordt steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan sporten als skaten, schaatsen, vechtsporten, (ijs)hockey en diverse balsporten. Zulke sporten zorgen vaak voor de nodige adrenaline (en daarmee geluksmomenten), maar kunnen helaas ook leiden tot (onherstelbare) schade aan het gebit, zoals bijvoorbeeld een gebroken tand.

Met een bitje op maat beschermt u uw gebit tegen de gevaarlijke kanten van risicovolle sporten. De specialisten in onze tandartsenpraktijk in Breda helpen u graag bij het aanmeten van de mondbeschermer zodat het bitje qua maat helemaal aansluit bij uw eigen gebit en u zodoende geen hinder ondervindt bij het dragen van het op maat gemaakte bitje.

Bitje op maat Breda

Wanneer u een ‘gevaarlijke’ sport beoefent, is het dus verstandig om een mondbeschermer (‘bitje’) te gebruiken. Hiermee verkleint u de kans op schade aan uw gebit, tandvlees, lippen en tong. Zo’n mondbeschermer is een ‘hoesje’ van rubber en wordt geplaatst over de bovenkaak. Wanneer u uw tanden en kiezen op elkaar plaatst, vallen de ondertanden en onderkiezen precies in de uitsparingen die aan de onderzijde van de mondbeschermer zitten. Zo vormt het gebit één geheel, wat zorgt voor een schokdempend effect.

Er zijn verschillende soorten mondbeschermers te koop. Van goedkope exemplaren die niet aangepast kunnen worden aan het gebit van de koper tot voorgevormde mondbeschermers, die wél aangepast kunnen worden. Deze laatste categorie bitjes worden veelal verkocht in sportwinkels en zijn al beter dan de kant-en-klare modellen. Ze zorgen voor minder irritatie in de mond tijdens het dragen en vormen een iets betere bescherming dan de goedkopere bitjes.

Toch bieden ook deze mondbeschermers niet de ideale bescherming voor uw gebit en tevens kan er altijd nog irritatie optreden bij het dragen van het bitje. Een bitje op maat past – zoals de term al doet vermoeden – precies op het gebit van de eigenaar en is zodoende de best mogelijke bescherming bij ‘gevaarlijke’ sporten. Uiteraard ondervindt u ook geen klachten bij het dragen van het bitje op maat zoals bijvoorbeeld pijnlijk tandvlees of pijn in uw kaken.

Wanneer wij een bitje op maat voor u maken in onze tandartsenpraktijk in Breda wordt er een afdruk van het gebit gemaakt, zodat de specialist de mondbeschermer helemaal passend op uw gebit kan maken. Wel zo fijn, maar vooral: wel zo veilig!

Klik hieronder snel op de knop om een afspraak te maken voor uw bitje op maat in onze tandartsenpraktijk in Breda!

21