Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Gebitsreiniging Breda

Een schoon en gezond gebit

Het poetsen van de tanden en kiezen is noodzakelijk, maar er is soms méér nodig om het gebit gezond en in optimale conditie te houden. De mondhygiëniste of preventieassistente kan helpen om het gebit schoon en gezond te houden door adviezen en poetsinstructies te geven en – indien nodig – middels een gebitsreiniging. Hierdoor kunnen mogelijke problemen als tandplak en ontstekingen voorkomen worden. De mondhygiëniste kan daarnaast niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

In onze tandartsenpraktijk in Breda hebben we mondhygiënisten en preventieassistentes voor u klaar staan om uw gebit weer in optimale conditie te verkrijgen. En natuurlijk te houden, want voorkomen is altijd beter dan genezen!

Uitgebreide gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging door onze mondhygiënisten of preventieassistentes worden tandsteen en tandplak verwijderd en ook de rest van het gebit wordt schoongemaakt in onze tandartspraktijk in Breda. Dit kan eenmalig, maar soms kan het verstandig zijn om deze gebitsreiniging meerdere malen te laten uitvoeren. Dit is afhankelijk van de staat van uw gebit. Onze specialisten adviseren u er graag over in onze vestiging in Breda.

Maak een afspraak

Tandverlies voorkomen

Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, bestaat de kans dat die zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende van parodontitis is dat die het kaakbot aantast, waardoor er tanden en kiezen losser gaan zitten en zelfs kunnen gaan uitvallen. Als dit probleem op tijd geconstateerd en behandeld wordt, kan erger voorkomen worden. De mondhygiënisten en preventieassistentes van Mondzorg Brabant zijn gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van parodontitis zodat tand- en kiesverlies in de meeste gevallen voorkomen wordt.

Gebitsreiniging Breda: over Parodontologie

Wat is parodontitis?

Onder ‘parodontitis’ wordt een ontsteking van het tandvlees om de tanden en kiezen heen verstaan. Parodontitis wordt meestal veroorzaakt door vastzittend tandplak op de overgang van de tand of kies en het tandvlees.

Door dit probleem tijdig te detecteren voorkomt u dat uw tanden en kiezen vroeg of laat uit zullen vallen. Als ervaren mondhygiënist herkennen we de problemen veelal al in een vroeg stadium en kunnen we parodontitis in de meeste gevallen uitstekend behandelen in onze tandartsenpraktijk in Breda.

Herkent u bovenstaande problemen rondom parodontitis? Wacht dan vooral niet langer en maak snel een afspraak met onze mondhygiënist in Breda via onderstaande knop!

20