Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Noodprothese Breda

Een tussentijdse oplossing

In onze tandartsenpraktijk in Breda helpen onze specialisten u met het aanmeten van een noodprothese. Deze tussentijdse oplossing dient ter overbrugging voordat u uw definitieve gebitsprothese krijgt aangemeten. Wanneer tanden en kiezen getrokken worden hebben het kaakbot en het tandvlees minimaal 3 maanden nodig om te herstellen van de ingreep. De noodprothese zorgt ervoor dat u niet maandenlang zonder tanden en kiezen hoeft rond te lopen.

Noodprothese of geen noodprothese?

Soms kiezen mensen er voor om geen noodprothese te dragen ter overbrugging voordat de definitieve gebitsprothese wordt aangemeten. Op deze manier kunnen het kaakbot en het tandvlees optimaal genezen na het trekken van de tanden en de kiezen. Gemiddeld gezien duurt het minimaal 3 maanden voordat het tandvlees en het kaakbot volledig genezen zijn. Doorgaans wordt na een half jaar tot een jaar de definitieve gebitsprothese aangemeten.

Maar wat als u in al deze tussenliggende tijd liever niet naar uw werk gaat zonder tanden en/of kiezen in uw mond? Of nog gewoon het voedsel wilt kunnen blijven eten wat u gewend bent? Dan biedt de noodprothese dus uitkomst.

Onze specialisten adviseren u graag in onze tandartsenpraktijk in Breda over alle mogelijkheden rondom de noodprothese. Maak direct een afspraak voor het intakegesprek via onderstaande knop!

Maak een afspraak

Procedure noodprothese

Voor het maken van de noodprothese zijn er een aantal behandelingen nodig welke plaatsvinden in onze tandartsenpraktijk in Breda. Zo moet de noodprothese bijvoorbeeld gemaakt zijn voordat uw tanden en kiezen getrokken worden omdat de prothese anders niet goed past. Het tandvlees en het kaakbot gaan na het trekken van de tanden en kiezen namelijk slinken en vervormen, wat voor een zeer onaangenaam gevoel kan zorgen als de noodprothese niet goed aansluit. Tijdens het intakegesprek vertellen we u stap voor stap hoe het behandelplan er uit komt te zien en gedurende het proces staan onze specialisten u bij. Een nieuw gebit is tenslotte altijd wat onwennig en in onze tandartspraktijk in Breda begeleiden we u graag bij deze nieuwe fase in uw leven.