Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Noodprothese

Een tussentijdse oplossing

Als uw tanden en/of kiezen getrokken zijn, heeft het kaakbot daarna zo’n drie maanden nodig om te herstellen van deze ingreep. Ter overbrugging van deze periode krijgt u een noodprothese. Want u wilt niet maandenlang rondlopen zonder tanden en kiezen.

Noodprothese

Als uw tanden en/of kiezen getrokken zijn, heeft het kaakbot daarna zo’n drie maanden nodig om te herstellen van deze ingreep. Omdat doorgaans na ongeveer een jaar de definitieve gebitsprothese aangemeten wordt, krijgt u ter overbrugging van deze periode een noodprothese. Want u wilt niet maandenlang rondlopen zonder tanden en kiezen.

Deze noodprothese is een tijdelijke oplossing totdat het definitieve kunstgebit aangemeten wordt. De noodprothese verschilt van de definitieve prothese doordat het bovendeel van de noodprothese geen rand heeft. Die is namelijk niet nodig, omdat het tandvlees opzwelt na het trekken van de tanden en kiezen. Daardoor blijft er weinig ruimte over voor een rand.

Omdat de ervaring met een nieuw gebit doorgaans wat onwennig is, wordt u door ons begeleid.

Maak een afspraak

Procedure

Voor het maken van de noodprothese zijn er een aantal behandelingen nodig, en de noodprothese moet gemaakt zijn voordat de tanden en kiezen getrokken zijn. Anders gaat de prothese niet passen. Het tandvlees en het kaakbot gaan na het trekken van de tanden en kiezen namelijk slinken en vervormen. Dit is onaangenaam als u uw noodprothese net in de mond heeft.

Op het moment dat het kaakbot en het tandvlees na een jaar helemaal hersteld zijn, krijgt u de definitieve gebitsprothese.