Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Partiële prothese

Gedeeltelijke gebitsprothese

Met een ‘partiële prothese’ wordt een gedeeltelijke prothese bedoeld. Deze is uitneembaar en vervangt één of meerdere tanden of kiezen. Zo’n partiële prothese is een oplossing wanneer een gebitsreparatie door middel van een kroon, een brug of een implantaat niet mogelijk is. Een partiële prothese zorgt ervoor dat u toch gewoon weer kunt eten en lachen.

Kunststof plaatprothese

Een kunststof plaatprothese is een partiële prothese waarin ontbrekende tanden of kiezen bevestigd zijn. Deze prothese is geheel van kunststof gemaakt, en de plaat zit strak tegen de natuurlijke tanden en kiezen aan. Er kan eenvoudig een tand of kies bijgeplaatst worden in het geval dat er nog meer tanden of kiezen verloren gaan.
Een kunststof plaatprothese is relatief goedkoop en wordt vaak gebruikt als noodoplossing, want zo’n prothese beschadigt de natuurlijke tanden en kiezen sneller, en laat het kaakbot sneller slinken.
Bij het maken van een kunststof plaatprothese is het streven om de kleur van de kunststof tanden en kiezen zoveel mogelijk overeen te laten komen met de eigen tanden en kiezen.

Maak een afspraak

20