Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Partiële prothese Breda

Gedeeltelijke gebitsprothese

Met een ‘partiële prothese’ wordt een gedeeltelijke prothese bedoeld. Deze is uitneembaar en vervangt één of meerdere tanden of kiezen. Zo’n partiële prothese is een prima oplossing wanneer een gebitsreparatie door middel van een kroon, een brug of een implantaat niet mogelijk is en een complete gebitsprothese overbodig is. U zou dan tenslotte tanden en kiezen die nog wél goed zijn moeten laten trekken en de voorkeur is natuurlijk altijd dat u zoveel mogelijk uw eigen gebit behoudt.. Een partiële prothese zorgt ervoor dat u toch gewoon weer kunt eten en breeduit kunt lachen, zonder gaten in uw gebit.

Onze specialisten in onze tandartsenpraktijk in Breda helpen u graag bij het aanmeten van een gedeeltelijke gebitsprothese. Maak vandaag nog online een afspraak voor een intake gesprek rondom uw partiële prothese of bel ons op 076 – 78 511 50 om direct met één van onze medewerkers uw afspraak in Breda in te plannen!

Kunststof plaatprothese

Een kunststof plaatprothese is een partiële prothese waarin ontbrekende tanden of kiezen bevestigd zijn. Deze prothese is geheel van kunststof gemaakt en de plaat zit strak tegen de natuurlijke tanden en kiezen aan zodat het niet opvalt dat u de gedeeltelijke prothese draagt. Er kan ook eenvoudig een tand of kies bijgeplaatst worden in het geval dat er nog meer tanden of kiezen verloren gaan in de loop der tijd.

Een kunststof plaatprothese is een relatief goedkope gedeeltelijke gebitsprothese en wordt vaak gebruikt als noodoplossing. De partiële prothese van kunststof kan namelijk de natuurlijke tanden en kiezen sneller beschadigen en laat het kaakbot sneller slinken. Bij het maken van een kunststof plaatprothese is het altijd het streven om de kleur van de kunststof tanden en kiezen zoveel mogelijk overeen te doen laten komen met de eigen tanden en kiezen zodat de gedeeltelijke prothese onopvallend gedragen kan worden.

In onze tandartspraktijk in Breda vertellen we u graag alle mogelijkheden rondom gedeeltelijke protheses. Maak snel een afspraak met onze specialisten via onderstaande knop om te ontdekken welke oplossing de beste is in uw persoonlijke situatie!

Maak een afspraak

20