Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Rebasing

Perfecte pasvorm van uw kunstgebit

Een eigenschap van kaken is dat ze slinken. Hier is niets tegen te doen, maar een mogelijk gevolg is wel dat een kunstgebit klachten gaat geven: het kan bijvoorbeeld los gaan zitten of zorgen voor drukplekken. Vaak levert dit problemen op. Een pijnlijke mond bijvoorbeeld of moeilijkheden bij het eten en drinken. In veel gevallen kunnen deze klachten worden aangepakt door middel van rebasing van het kunstgebit: een aanpassing van de pasvorm van de prothese.

Bij Mondzorg Brabant in Breda hebben we specialisten in huis die het kunstgebit voor u kunnen aanpassen zodat deze weer optimaal aansluit en u geen klachten meer ondervindt bij het dragen van de gebitsprothese. Maak snel online een afspraak om uw kunstgebit door ons te laten aanpassen in onze vestiging in Breda of bel ons op 076 – 78 511 50 om telefonisch een afspraak in te plannen voor het rebasen van uw prothese.

Kunstgebit aanpassen in Breda

In onze praktijk in Breda hebben we alle zaken rondom algemene en esthetische tandheelkunde ondergebracht op één adres zodat u van alle gemakken voorzien bent als het om problemen of vraagstukken rondom uw gebit gaat. Het aanpassen van het kunstgebit vindt dan ook gewoon plaats in onze tandartspraktijk in Breda.

Rebasing van het kunstgebit kan gebeuren voor de boven- en/of de onderkaak van een gedeeltelijke of volledige gebitsprothese. Het resultaat is dat u weer gewoon kunt eten, praten en lachen zonder klachten. Ook heeft u na de behandeling minder last van opgehoopt vuil onder de prothese.

Om tijdig problemen rondom de gebitsprothese op te sporen raden we aan om regelmatig op controle te komen in onze tandartspraktijk in Breda als u een gebitsprothese draagt. We kunnen dan in een vroeg stadium al zien of het kunstgebit aangepast dient te worden en kunnen zodoende in veel gevallen klachten voorkomen. Mocht u toch al klachten ondervinden vanwege het kunstgebit, dan hebben we de kennis, kunde en apparatuur in huis om vakkundig uw gebitsprothese aan te passen.

Wellicht is het noodzakelijk om ook het kunstgebit aan te passen. Daarom is het van belang om regelmatig op controle te komen. Hiermee kunt u klachten voorkomen of ontstane klachten laten verhelpen. Zeker in de situatie dat er een wildgroei aan tandvlees is, is het zaak om een afspraak te maken.

Wacht dan ook vooral niet te lang als u enige hinder ondervindt bij het dragen van uw kunstgebit en maak direct een afspraak in onze praktijk in Breda via onderstaande knop!

Maak een afspraak

Klaar in een dag

Rebasing van uw kunstgebit is in vrijwel alle gevallen slechts een kortdurende behandeling. Wanneer u uw prothese ’s ochtends naar de praktijk brengt, kunt u die doorgaans ’s middags alweer ophalen. U moet er echter dus wel rekening mee houden dat u het een aantal uren zonder uw kunstgebit moet doen. Het is een uitkomst als u thuis nog een tweede kunstgebit heeft liggen.

Wanneer u ’s ochtends naar onze praktijk in Breda komt wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt. Hierdoor kunnen we zien op welke plek(ken) de prothese moet worden aangepast. Op basis van de afdruk plaatsen we vervolgens een nieuwe voering, zodat de prothese doorgaans weer als nieuw lijkt als u deze ’s middags weer ophaalt. Verder controleren wij uw prothese en reinigen deze voor u. Een rebasingbehandeling wordt overigens voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

20

U bent van ons gewend dat uw gezondheid de hoogste prioriteit heeft.
In verband met het corona virus hebben wij daarom besloten om per direct alleen nog acute zorg te verlenen.
Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 17:00.

Afspraken voor niet acute behandelingen worden tot nader order uitgesteld. Wij nemen zo spoedig contact met u op om een nieuwe afspraak te plannen.

Deze maatregel is tenminste van kracht tot maandag 6 april 2020.

Bij acute zorg verzoeken wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zomaar naar de praktijk te komen. Onder acute zorg word verstaan:

  • Behandeling van bestaande of nieuwe patiënten met heftige pijn, trauma, nabloeding of acute ontsteking
  • Reparatie van gebroken gebitsprothese

 

Mocht u symptomen van het coronavirus hebben en een acute tandheelkundige klacht:
Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.
Wij zullen u over de verdere ontwikkelingen blijven informeren.

Team Mondzorg Brabant

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 34 beoordelingen