Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Rebasing

Perfecte pasvorm

Een eigenschap van kaken is dat ze slinken. Hier is niets tegen te doen, maar een mogelijk gevolg is wel dat een kunstgebit klachten gaat geven: het kan los gaan zitten of zorgen voor drukplekken. Als dit klachten oplevert, kunnen die meestal aangepakt worden door middel van rebasing van het gebit: een aanpassing van de pasvorm van de prothese.

Perfecte pasvorm

Rebasing kan plaatsvinden voor de boven- en de onderkaak van een gedeeltelijke of volledige gebitsprothese. Het resultaat is dat uw weer gewoon kunt eten, praten en lachen zonder klachten. Ook heeft u na de behandeling minder last van opgehoopt vuil onder de prothese.

Wellicht is het noodzakelijk om ook het kunstgebit aan te passen. Daarom is het van belang om de regelmatig op controle te komen. Hiermee kunt u klachten voorkomen of ontstane klachten laten verhelpen. Zeker in de situatie dat er een wildgroei aan tandvlees is, is het zaak om een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Klaar in een dag

Rabasing is slechts een kortdurende behandeling. Wanneer u uw prothese ’s ochtends naar de praktijk brengt, kunt u die ’s middags alweer ophalen. U moet er dus rekening mee houden dat u het gedurende een aantal uren zonder uw kunstgebit moet doen. Het is dan dus een uitkomst als u thuis nog een tweede kunstgebit heeft liggen.

Als u ’s ochtends naar de praktijk komt, wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt. Hierdoor kunnen we zien op welke plek(ken) de prothese moet worden aangepast. Op basis van de afdruk plaatsen we vervolgens een nieuwe voering, zodat de prothese doorgaans weer als nieuw lijkt als u deze ’s middags weer ophaalt. Verder controleren wij uw prothese en reinigen het. Een rebasingbehandeling wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

20