Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Reparatie

Gebroken prothese

Een gebitsprothese is weliswaar stevig, maar niet onbreekbaar. De prothese kan beschadigd raken doordat u die per ongeluk op de grond laat vallen of doordat er een stukje van een tand afbreekt wanneer u op hard voedsel kauwt. Gelukkig kan een prothese in de meeste gevallen gerepareerd worden.

Reparatie

Als de prothese helemaal gescheurd is, is het wellicht nodig dat er een nieuwe afdruk van het gebit gemaakt moet worden. Wanneer er alleen een tand afgebroken is, is dit niet nodig.

Het is belangrijk dat u niet zelf uw gebitsprothese gaat proberen te repareren. Als u namelijk zelf aan de slag gaat om een gescheurde prothese te lijmen, bestaat de kans dat een professionele reparatie vervolgens niet meer lukt. Mogelijk vervalt dan ook de garantie op de prothese.

Gelukkig kunnen wij u snel helpen als uw prothese kapotgaat; vaak nog dezelfde dag. Als er een deel van een tand of kies afgebroken is, neem dat deel dan zo mogelijk mee naar de praktijk. Het is vaak beter om het deel te herbevestigen dan om een geheel nieuwe tand of kies te plaatsen. Het is namelijk zo dat een gebitsprothese verkleurt, en een nieuwe tand of kies zou dan in kleur kunnen afwijken van de rest van het gebit.

Wanneer u een volledige gebitsprothese laat repareren, worden de kosten ervan voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Laat uw kunstgebit dus meteen repareren! Meestal geldt ‘klaar terwijl u wacht’.

Maak een afspraak

20