Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Reparatie van kunstgebit

Gebroken prothese

Een gebitsprothese is weliswaar stevig, maar niet onbreekbaar. De prothese kan beschadigd raken doordat u die per ongeluk op de grond laat vallen bijvoorbeeld of doordat er een stukje van een tand afbreekt wanneer u op hard voedsel kauwt. Een ongelukje zit in een klein hoekje en is soms simpelweg onoverkomelijk. Gelukkig kan een prothese in de meeste gevallen gewoon gerepareerd worden.

In onze tandartsenpraktijk in Breda staan onze specialisten voor u klaar om uw gebroken prothese vakkundig te repareren. Maak hier direct online een afspraak om uw kunstgebit te laten repareren of neem telefonisch contact op met onze tandartspraktijk in Breda via 076 – 78 511 50!

Gebroken prothese repareren Breda

De ene gebroken prothese is de andere niet. Als de prothese bijvoorbeeld helemaal gescheurd is, is het wellicht nodig dat er een nieuwe afdruk van het gebit gemaakt moet worden. Wanneer er alleen een tand afgebroken is, is dit niet nodig en volstaat een kleine reparatie in de meeste gevallen. Tevens is het soort prothese van belang voor de wijze van reparatie. Heeft u bijvoorbeeld een gedeeltelijke prothese of een volledig kunstgebit? Daarbij is het ook van belang of de prothese is gemaakt van kunststof of dat u een frameprothese draagt. Onze specialisten staan voor u klaar in onze praktijk in Breda om u van advies te voorzien rondom de reparatie van uw gebroken prothese.

Het is in ieder geval erg belangrijk dat u niet zelf uw gebitsprothese gaat proberen te repareren. Als u namelijk zelf aan de slag gaat om een gescheurde prothese te lijmen, bestaat de kans dat een professionele reparatie vervolgens niet meer lukt en u een compleet nieuwe prothese moet worden aangemeten. Mogelijk vervalt tevens de garantie op de prothese als u zelf uw gebroken prothese probeert te repareren.

Neem dus vooral direct contact op met onze tandartsenpraktijk in Breda als u te maken krijgt met een gebroken prothese. Wij kunnen u snel helpen als uw prothese kapot gaat, vaak nog dezelfde dag en veelal ook “klaar terwijl u wacht”. Als er een deel van een tand of kies afgebroken is, neem dat deel dan (indien mogelijk) mee naar de praktijk in Breda. Het is vaak beter om het deel te herbevestigen dan om een geheel nieuwe tand of kies te plaatsen. Een gebitsprothese verkleurt namelijk altijd iets met de tijd en een nieuwe tand of kies zou dan in kleur kunnen afwijken van de rest van het gebit wat optisch natuurlijk niet mooi is.

Wanneer u een volledige gebitsprothese laat repareren in onze praktijk in Breda worden de kosten ervan overigens voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Laat uw kunstgebit dus direct repareren wanneer deze gebroken is. Klik hieronder op de knop om vandaag nog een afspraak te maken met onze specialisten in onze tandartspraktijk in Breda!

Maak een afspraak

20

U bent van ons gewend dat uw gezondheid de hoogste prioriteit heeft.
In verband met het corona virus hebben wij daarom besloten om per direct alleen nog acute zorg te verlenen.
Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 17:00.

Afspraken voor niet acute behandelingen worden tot nader order uitgesteld. Wij nemen zo spoedig contact met u op om een nieuwe afspraak te plannen.

Deze maatregel is tenminste van kracht tot maandag 6 april 2020.

Bij acute zorg verzoeken wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zomaar naar de praktijk te komen. Onder acute zorg word verstaan:

  • Behandeling van bestaande of nieuwe patiënten met heftige pijn, trauma, nabloeding of acute ontsteking
  • Reparatie van gebroken gebitsprothese

 

Mocht u symptomen van het coronavirus hebben en een acute tandheelkundige klacht:
Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.
Wij zullen u over de verdere ontwikkelingen blijven informeren.

Team Mondzorg Brabant

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 34 beoordelingen