Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Sealen

Bescherming tegen gaatjes

In de kauwvlakken van kiezen bevinden zich vaak smalle, maar diepe groeven en putjes waarin bacteriën en voedselresten zich kunnen gaan ophopen. Deze ophopingen zijn niet bereikbaar met de tandenborstel, waardoor er na verloop van tijd gaatjes kunnen ontstaan. Onder het mom van “voorkomen is beter dan genezen” kan de tandarts besluiten de kiezen te ‘sealen’. Daarbij biedt het afdeklaagje dat wordt aangebracht dé ultieme bescherming tegen gaatjes.

Uw gebit vandaag nog beschermen tegen gaatjes? Maak via onderstaande knop snel een afspraak in onze tandartsenpraktijk in Breda om uw tanden en kiezen te laten sealen!

Maak een afspraak

Hoe werkt sealen precies?

Wanneer u een afspraak bij ons heeft ingepland om uw tanden en kiezen te laten sealen zal de tandarts een zogenaamde ‘sealant’ bij u aanbrengen. Dit afdeklaagje zorgt ervoor dat de putjes en groeven in uw kiezen afgedekt zijn zodat bacteriën en voedselresten geen kans meer krijgen om in de putjes en groeven terecht te komen en worden gaatjes dus eenvoudig voorkomen. De ingreep is volkomen pijnloos en de sealant zelf is nagenoeg onzichtbaar. De afdeklaag bestaat uit een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement. U merkt hier zelf niets van na het aanbrengen, maar uw gebit is dus vanaf dat moment dus wél perfect beschermd tegen gaatjes!

Wilt u dus gaatjes in uw gebit voorkomen en bent u op zoek naar een eenvoudige, snelle en pijnloze oplossing? Dan biedt sealen de beste bescherming tegen gaatjes. Maak via onderstaande knop snel een afspraak met onze tandartsen in onze tandartsenpraktijk in Breda zodat we uw gebit optimaal kunnen beschermen tegen ongewenste gaatjes!

Maak een afspraak

Mondzorg.

20

In de kauwvlakken van onze kiezen bevinden zich smalle, diepe groeven en putjes waarin bacterien en voedselresten zich ophopen. Een tandenborstel komt hier vaak niet bij, waardoor de kans op gaatjes groter wordt. Bij Mondzorg Brabant voorkomen we liever dan dat we moeten genezen, hierbij biedt sealen een uitkomst.

Wat is sealen?

Sealen betekend letterlijk “afdichten” of “verzegelen”. Hierbij dichten we de groefjes en putjes in uw kiezen af door middel van een laagje kunststoflak of kunstharscement. Bacteriën en voedselresten komen zo niet meer in deze groefjes en putjes terecht, wat de kans op gaatjes aanzienlijk verkleind.

Sealen is een eenvoudige en pijnloze oplossing waarbij uw gebit uitstekend beschermd is tegen gaatjes.

Verloop van de behandeling

Om te beginnen maken we uw kies goed schoon met een roterend borsteltje of ander instrument. Om te zorgen dat het laagje kunststoflak of kunstharscement goed hecht, is het belangrijk dat de mond goed droog is. Hiervoor brengen we wattenrolletjes aan en gebruiken we een speekselzuiger.

Vervolgens ruwen we de groefjes en putjes in het glazuur op met een zure vloeistof of gel. Dit noemen we etsen. Na een korte inwerktijd spoelen we de vloeistof of gel weg met water. Het water zuigen we op met de eerder genoemde speekselzuiger.

Nu kunnen we het laagje op de kies aanbrengen, dit doen we tot diep in de bodem van de groefjes en putjes. Hierna moet het materiaal uitharden. Dit kan vanzelf, of we gebruiken hier een lamp voor die blauw licht afgeeft. Tot slot controleren we of het laagje goed vastzit.

Nacontrole

Het materiaal wat we aanbrengen gaat vaak enkele jaren mee. Tijdens de periodieke controle controleren we of er nog voldoende aanwezig is. Indien nodig dan vullen we dit aan.

Blog

9 maart 2020
Tanden poetsen peuter

Tanden poetsen is heel belangrijk voor het gebit van je kind. Wanneer de eerste tandjes doorkomen is 1 keer per […]

Lees het artikel
12 januari 2018
‘Na twee jaar eindelijk weer spareribs eten!’

Al 30 jaar droeg ik probleemloos een kunstgebit in mijn bovenkaak, maar toen ik twee jaar geleden ook een prothese […]

Lees het artikel
11 januari 2018
Een gezonde mond is belangrijker dan je denkt!

Heb jij je wel eens gerealiseerd hoe belangrijk een gezonde mond is? Met een grote, pussende wond op je arm […]

Lees het artikel

U bent van ons gewend dat uw gezondheid de hoogste prioriteit heeft.
In verband met het corona virus hebben wij daarom besloten om per direct alleen nog acute zorg te verlenen.
Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 17:00.

Afspraken voor niet acute behandelingen worden tot nader order uitgesteld. Wij nemen zo spoedig contact met u op om een nieuwe afspraak te plannen.

Deze maatregel is tenminste van kracht tot maandag 6 april 2020.

Bij acute zorg verzoeken wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zomaar naar de praktijk te komen. Onder acute zorg word verstaan:

  • Behandeling van bestaande of nieuwe patiënten met heftige pijn, trauma, nabloeding of acute ontsteking
  • Reparatie van gebroken gebitsprothese

 

Mocht u symptomen van het coronavirus hebben en een acute tandheelkundige klacht:
Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.
Wij zullen u over de verdere ontwikkelingen blijven informeren.

Team Mondzorg Brabant

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 34 beoordelingen