Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Tanden bleken Breda

Bleken van gezonde tanden

Naarmate we ouder worden verkleurt ons gebit. Boosdoeners zijn onder meer thee, koffie, rode wijn en tabak. Ze zorgen voor verkleuring van de tanden en kiezen. Optisch niet het allermooiste gezicht.

Met de nieuwste tand-bleek-technieken is het mogelijk om uw tanden en kiezen een aantal tinten lichter te maken. U hoeft zich niet langer te schamen voor verkleurde tanden en kunt weer breeduit lachen.

In onze tandartsenpraktijk in Breda hebben we alle tandheelkundige zorg die een mens nodig kan hebben ondergebracht onder één dak en uw tanden bleken kan dus gewoon in onze vestiging in Breda. Maak hier direct online een afspraak met onze specialisten om uw tanden te laten bleken of bel ons snel op 076 – 78 511 50 om met één van onze medewerkers van onze tandartspraktijk in Breda te spreken!

Tanden bleken Breda

Een hagelwit gebit en een brede glimlach. Hoe vaak zien we het wel niet op tv en in tijdschriften? Alhoewel fotobewerking daarbij vaak ook een rol speelt, is het middels het bleken van de tanden prima voor elkaar te krijgen, zo’n stralend wit gebit.

Dankzij onze specialisaties en de nieuwste apparatuur is het bij Mondzorg Brabant in Breda mogelijk uw tanden te laten bleken tot vele tinten lichter. Zodat u wél weer breeduit lachend op de familiefoto kunt verschijnen en u niet langer hoeft te schamen voor uw verkleurde gebit door toedoen van thee, koffie en andere bekende boosdoeners

De meest effectieve en populairste methode om tanden te bleken is bleken met behulp van bleeklepels met gel. Al na 2 weken is er zichtbaar resultaat en met de juiste zorg blijft het resultaat lange tijd in optimale conditie. De ingreep is pijnloos en (afhankelijk van het aantal tinten lichter dat u uw tanden en kiezen wilt hebben) kort. Bovendien kost het laten bleken van uw tanden in onze praktijk in Breda absoluut niet de hoofdprijs zoals veel mensen op voorhand denken als het om tanden bleken gaat. We vertellen u er graag alles over tijdens het intakegesprek in ons tandheelkundig centrum in Breda.

Maak via de knop direct een afspraak met onze specialisten en profiteer binnen enkele weken al van een stralende witte glimlach!

Mondzorg.

21

In een ideale wereld heb jij een mooie rij witten tanden en kiezen. De realiteit is, dat ons gebit naarmate we ouder worden verkleurt. Ook in jouw mond is de kleur van de tanden vaak verschillend. Mondzorg Brabant past de nieuwste technieken toe om jou van een stralend witte glimlach te voorzien.

De kleur van je tanden

Je tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur, vooral de kleur en dikte van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur. Het glazuur is zo goed als doorzichtig maar voorziet jouw tanden van een witte gloed. Onze hoektanden bestaan uit een dikkere laag tandbeen en zijn hierdoor vaak geler van kleur.

Waarom verkleuren onze tanden?

Naarmate je ouder wordt, kleuren je tanden donkerder. De vorming van tandbeen in je gebit stopt namelijk nooit. Ook komen er barstjes in de glazuurlaag waardoor kleurstoffen uit voedsel en dranken makkelijker tot in onze tanden en kiezen doordringen. De glazuurlaag wordt door slijtage tevens steeds dunner. Het drinken van thee, koffie en rode wijn heeft invloed op de kleur van ons gebit, ook tabak is vaak een boosdoener.

Tanden bleken, is dat iets voor mij?

Bij Mondzorg Brabant adviseren wij om uw gebit eerst door ons te laten beoordelen. Waarom? Omdat we er zeker van willen zijn dat uw gebit gezond is, vrij van gaatjes en dat eventuele vullingen in orde zijn. Ook kijken we naar de verkleuring en stellen we vast wat hier de oorzaak van is. Gebaseerd hierop bepalen we of het resultaat dat jij voor ogen hebt, realistisch is.

Kosten voor het bleken van mijn tanden

Dit hangt af van het soort behandeling en de duur hiervan. Onze specialisten adviseren u graag, neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen over het bleken van tanden

  • Wat gebeurt er met je tanden wanneer je ze bleekt?

Voor het bleken van tanden gebruiken we waterstofperoxide. Dit breekt de kleurstoffen af. Bovendien droogt het bleekmiddel de tanden tijdelijk uit en maakt het de tanden iets poreuzer. Hierdoor wordt het glazuur minder doorzichtig en zie je het tandbeen minder. Na het beïndigen van de behandeling wordt de tandkleur altijd weer iets donkerder. Pas na 6 weken zie je het echte resultaat van het bleken van je tanden.

  • Hoe lang duurt een behandeling?

Dit hangt af van de bleekmethode. Meestal ziet u na 2 weken al resultaat.

  • Kan ik tijdens de behandeling alles eten en drinken?

Etenswaren en dranken die kleurstoffen bevatten kunnen het resultaat nadelig beïnvloeden. Ook roken wordt afgeraden.

  • Welk resultaat levert het tanden bleken op?

Dit verschilt per persoon. Bij Mondzorg Brabant beoordelen wij uw gebit voor aanvang en bepalen we samen welk resultaat realistisch is. Wel is het zo, dat de basiskleur van het tandbeen voor een groot deel het eindresultaat bepaalt. We laten je het resultaat graag zien, door de kleur van je tanden vast te leggen zodat je het verschil kunt zien.

  • Kunnen ‘whitening’ tandpasta’s mijn tanden witter maken?

Whitening tandpasta’s bleken de tanden niet. Deze tandpasta’s bevatten enzymen en fostfaten die kleurstoffen kunnen afbreken en losweken van de tanden. Hierdoor zijn deze makkelijker weg te poetsen. Ze zijn dus wel geschikt om verkleuringen aan het oppervlak te verhelpen.