Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
Zenuwbehandeling

Wortelkanaalbehandeling Breda

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel ‘zenuwbehandeling’ genoemd, is nodig wanneer iemand acute kiespijn heeft of wanneer een tand of kies ontstoken is. Soms heeft de patiënt pijnklachten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms kan ook bij de reguliere (half)jaarlijkse controle bijvoorbeeld geconstateerd worden dat een wortelkanaalbehandeling nodig is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan een wortelkanaalbehandeling (officieel bekend als ‘endodontologie’), bijna altijd vrijwel pijnloos uitgevoerd worden.

Heeft u klachten als acute kiespijn? Dan kan het nodig zijn om een wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren in onze tandartsenpraktijk in Breda. Maak hier direct online een afspraak of bel ons op 076 – 78 511 50 om telefonisch een afspraak in te plannen in onze vestiging in Breda!

Endodontologie; hoe werkt het?

Als u een wortelkanaalbehandeling laat uitvoeren in onze tandartspraktijk in Breda wordt de holle binnenkant van een kies (daar waar de zenuw en het weefsel zich bevinden) schoongemaakt en weer netjes afgesloten. In het geval dat de zenuw nog ‘leeft’, wordt eerst de tand of kies open geboord onder plaatselijke verdoving. Het opvullen gebeurt doorgaans met een rubberachtig materiaal. Tenslotte wordt er een vulling geplaatst over de tand of kies heen, die ook nog eens kan worden voorzien van een kroon.

Omdat er meestal meerdere wortelkanalen behandeld moeten worden, kan de totale duur van de behandeling wel zo’n anderhalf uur duren. Bij ons kan de patiënt er dan voor kiezen om de behandeling te spreiden over meerdere sessies, want alhoewel een wortelkanaalbehandeling doorgaans vrijwel pijnloos kan worden uitgevoerd, kan u enige hinder ondervinden van de ingreep. Door de wortelkanaalbehandelingen te spreiden kan uw gebit (en u natuurlijk ook) herstellen van de ingreep.

Denkt u een wortelkanaalbehandeling nodig te hebben of bent u er zelf al zeker van dat u een zenuwbehandeling moet ondergaan? Wacht dan vooral niet nog langer en maak snel een afspraak via onderstaande knop. Onze tandartsen helpen u graag in onze tandartsenpraktijk in Breda zodat u snel van uw acute kiespijn verlost bent!

Maak een afspraak

Mondzorg.

20

Het is één van de meest gevreesde woorden op het gebied van tandheelkunde: een wortelkanaalbehandeling, ook wel bekend als een zenuwbehandeling. Uw tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meerdere wortels. De kroon is zichtbaar, de wortels niet. Door iedere wortel loopt een wortelkanaal, deze bevatten zenuwen en kleine bloedvaten. Het levende weefsel, ook wel pulpa genoemd, kan ontstoken raken. Wanneer dit het geval is dan voeren we een wortelkanaalbehandeling uit.

Procedure voor een zenuwbehandeling

Tijdens deze behandeling verwijderen we het ontstoken tandweefsel. Dit doen we omdat het niet meer geneest. We voeren een zenuwbehandeling uit onder plaatselijke verdoving. Dit doen we alleen als het weefsel nog niet afgestorven is. Voor een goede controle over het verloop van de behandeling maken we één of meerdere röntenfoto’s.

We maken uw tand of kies open en verwijderen het onstoken weefsel. Daarna reinigen we het kanaal en spoelen we het met een desinfecterende spoelvloeistof. Vervolgens vullen we de kanalen. Na de behandeling maken we de tand of kies weer dicht met een vulling. Een tand of kies die erg verzwakt is voorzien we van een kroon.

Een zenuwbehandeling is met een plaatselijke verdoving meestal niet pijnlijk. Wel kan het voorkomen dat u een aantal dagen last heeft van napijn. Hiervoor kunt u gewone pijnstillers innemen. Houdt de pijn aan, of ervaart u deze als heftig? Neem dan contact met ons op.

Duur van een zenuwbehandeling

Omdat er tijdens een zenuwbehandeling meestal meerdere wortelkanalen behandeld moeten worden, varieert de duur van een half uur tot anderhalf uur. Mondzorg Brabant biedt de mogelijkheid om de behandeling over meerdere sessies uit te spreiden, zodat u en uw gebit kunnen herstellen van de ingreep.

U bent van ons gewend dat uw gezondheid de hoogste prioriteit heeft.
In verband met het corona virus hebben wij daarom besloten om per direct alleen nog acute zorg te verlenen.
Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 17:00.

Afspraken voor niet acute behandelingen worden tot nader order uitgesteld. Wij nemen zo spoedig contact met u op om een nieuwe afspraak te plannen.

Deze maatregel is tenminste van kracht tot maandag 6 april 2020.

Bij acute zorg verzoeken wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen en niet zomaar naar de praktijk te komen. Onder acute zorg word verstaan:

  • Behandeling van bestaande of nieuwe patiënten met heftige pijn, trauma, nabloeding of acute ontsteking
  • Reparatie van gebroken gebitsprothese

 

Mocht u symptomen van het coronavirus hebben en een acute tandheelkundige klacht:
Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.
Wij zullen u over de verdere ontwikkelingen blijven informeren.

Team Mondzorg Brabant

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 34 beoordelingen