Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
12 december 2017

Goedlachs met een gebitsprothese

Steeds meer mensen dragen een kunstgebit. Momenteel hebben al drie miljoen mensen een gebitsprothese en door de toenemende vergrijzing zal dit aantal de komende jaren nog verder stijgen. Als je op één adres terecht kunt voor advies, voorlichting, controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, corrigeren, repareren en vernieuwen van jouw gebitsprothese, dan biedt dit vele voordelen, zoals 'reparatie terwijl jij wacht'. Je wilt een tandprothetische praktijk waar je terecht kunt voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Een praktijk met een zeer breed dienstenpakket rond de hele en gedeeltelijke kunstgebitten en kunstgebitten op implantaten is Tandprothetiek Tuinzigt. Wie werken daar allemaal?

Tandprotheticus


Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen. Dit zijn uitneembare prothetische voorzieningen zoals een volledige (nood)prothese, plaatje, frame of implantaatprothese. De tandprotheticus is een specialist die samenwerkt met en doorverwijst naar andere specialisten. Een tandprotheticus is niet alleen technisch maar ook medisch-biologisch opgeleid. Jij kunt rechtstreeks terecht voor: vrijblijvend advies, beoordeling van een kunstgebit, reparaties, correcties / vernieuwing van het kunstgebit, een nieuwe prothese met de daarbij behorende nazorg, voorlichting over de verzorging van de gebitsprothese, een gedeeltelijk kunstgebit en een kunstgebit op implantaten.

Implantoloog


Een implantoloog is een tandarts die zich na zijn tandartsenopleiding gespecialiseerd heeft in het aanbrengen van implantaten. Als je doorverwezen bent naar een implantoloog, kunnen hiervoor diverse redenen zijn, variërend van het missen van één of meerdere tanden of kiezen tot het hebben van problemen met een volledig kunstgebit. Een of enkele ontbrekende tanden of kiezen kunnen vaak stevig en fraai, zonder schade aan de naburige tanden, door middel van implantaten worden vervangen. Een uitneembaar plaatje of frameprothese is dan niet meer nodig. Een kunstgebit dat door het slinken van de kaak los zit of pijn veroorzaakt, kan met behulp van implantaten weer stevig en pijnloos worden vastgezet.

Tandtechnicus


Je hebt ze misschien wel eens gezien: afgietsels van gips van een kaak. Bij bepaalde ingrepen is er een gipsmodel van jouw kaak nodig. De tandarts maakt dan een afdruk van de kaak en in het laboratorium wordt er een gipsmodel van de afdruk vervaardigd. Met behulp van dat model kan de tandtechnicus verder werken aan bijvoorbeeld een kroon of een prothese of misschien een brug op implantaten. Er zijn verschillende disciplines binnen de tandtechniek. Zo worden er protheses, beugels, implantaten en zelfs apparatuur vervaardigd die het snurken tegengaan.