Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
24 oktober 2020

Kan de tandarts helpen bij snurkproblemen?

Snurken is heel vervelend voor jezelf, maar vooral ook voor je partner. Het kan zelfs zo erg zijn dat stellen besluiten om ’s nachts niet meer bij elkaar in bed te slapen. Dit kan niet de bedoeling zijn en dat hoeft ook niet. Er is namelijk een oplossing voor je snurk problemen, waar wij je als tandartsen bij kunnen helpen.  

De oorzaak van snurken

Het altijd eerst belangrijk om te weten waardoor je snurkt. Het snurken kan verschillende oorzaken hebben, maar het wordt meestal veroorzaakt door een vernauwing van de luchtwegen. Hierdoor laat de ingeademde lucht het zachte weefsel in je mond en keelholte trillen en dit zorgt voor de harde geluiden. Het is dus belangrijk om de vernauwing van de luchtwegen te voorkomen of verhelpen.  

De Silensor

De naam van onze oplossing zegt het natuurlijk al: de silensor zorgt voor stilte. Het is een anti-snurkplaat die op de onder- en bovenkaak wordt geplaatst. De silensor wordt helemaal op maat gemaakt, alleen dan werkt hij op de juiste manier en helpt hij echt bij het verhelpen van het snurken. We gaan eerst je kaak opmeten, zodat de snurkbeugel op de juiste manier kan worden afgesteld. De platen in je boven- en onderkaak zorgen ervoor dat je onderkaak iets naar voren komt. Dit zorgt voor een sterke afname in de geluidsterkte bij het in- en uitademen, omdat er meer ruimte is. Het is niet zo dat de beugel je kaken helemaal vastzet. Je kunt je onderkaak nog bewegen en dit voorkomt irritatie.  

Is de silensor iets voor jou?

Snurk jij heel erg en hebben jij of je partner daar problemen mee? Dat is begrijpelijk. Maak een afspraak en kom langs om te kijken of de silensor jou kan helpen bij je snurkproblemen. Wij hebben een antwoord op al je vragen en helpen je graag verder.