Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
31 januari 2024

Uw gebit beschermen met Sealen

In onze mond, vooral op de kauwvlakken van de kiezen, bevinden zich diepe groeven en putjes. Dit zijn de perfecte schuilplaatsen voor bacteriën en voedselresten. Helaas zijn deze plekken vaak niet bereikbaar met een tandenborstel. Hierdoor ontstaat het risico op gaatjes. Bij Mondzorg Brabant zetten we in op preventie, en daarom is sealen een essentiële behandeling die we aanbieden.  

Wat is Sealen?

Sealen is het proces van het afdichten van de kauwvlakken van de kiezen met een speciaal materiaal. Dit materiaal, een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement, bedekt de groeven en putjes in de kiezen. Hierdoor kunnen bacteriën en voedselresten niet langer in deze groefjes en putjes terechtkomen, waardoor de kans op gaatjes aanzienlijk verkleind wordt.  

Hoe werkt Sealen Precies?

De procedure van sealen is eenvoudig en volledig pijnloos. Eerst maken we de kies grondig schoon met een roterend borsteltje of ander instrument. Om een optimale hechting te garanderen, moet de mond droog zijn. Dit bereiken we door wattenrolletjes te plaatsen en een speekselzuiger te gebruiken. Vervolgens passen we een zure vloeistof of gel toe op de groefjes en putjes van de kies, een proces dat we etsen noemen. Na het etsen spoelen we de vloeistof of gel weg en drogen we het oppervlak. Nu brengen we het beschermende laagje aan tot diep in de groefjes en putjes. Afhankelijk van het gebruikte materiaal laten we het laagje uitharden, soms met behulp van een speciale lamp die blauw licht afgeeft. Tot slot controleren we of het laagje goed vastzit.  

Nacontrole en Duurzaamheid

Sealen is geen eenmalige procedure. Het aangebrachte materiaal gaat enkele jaren mee, maar tijdens de periodieke controles bij Mondzorg Brabant controleren we altijd of het nog steeds voldoende bescherming biedt. Indien nodig vullen we het materiaal aan.  

Waarom Sealen Een Goede Keuze Is

Het sealen van tanden en kiezen is een eenvoudige, snelle en pijnloze manier om uw gebit te beschermen tegen gaatjes. Deze preventieve behandeling is een uitstekende investering in de gezondheid van uw gebit. Bent u benieuwd of sealen iets voor u of uw kinderen is? Neem dan contact op met Mondzorg Brabant voor een afspraak of meer informatie. Samen werken we aan een sterk en gezond gebit voor nu en in de toekomst.  

Zoek Professionele Hulp

Het beschermen van uw gebit tegen gaatjes is essentieel voor een langdurige mondgezondheid. Sealen biedt een simpele, doch effectieve oplossing om uw kiezen te beschermen en de vorming van gaatjes te voorkomen. Bent u geïnteresseerd in deze behandeling of wilt u meer weten over hoe we bij Mondzorg Brabant uw gebit kunnen helpen beschermen? Wacht dan niet langer. Bezoek onze afspraakpagina om direct een afspraak te maken. Samen zorgen we ervoor dat uw glimlach stralend en gezond blijft, nu en in de toekomst.