Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
12 april 2022

Waarom elektrisch tandenpoetsen gezonder is dan gewoon poetsen

Het is tijd om die oude, versleten tandenborstel in de prullenbak te gooien en plaatst te maken voor een elektrische tandenborstel.  Oké, je hebt inmiddels je oude tandenborstel weggegooid. Wat nu? Het aanbod is gigantisch en er zijn enorm veel verschillende modellen op de markt. Het is wel fijn om te weten waar u op moet letten voordat u overgaat tot kopen. Een groot aanbod aan elektrische tandenborstels is prima, maar hoe kies ik nu het juiste model? Voordat we hier een goed antwoord op kunnen geven, is het belangrijk om eerst een aantal factoren met u te bespreken die invloed hebben op het maken van uw keuze.  

Handmatig is verleden tijd

Een frisse adem en een gezond gebit, dat willen we allemaal. Het begint bij een elektrische tandenborstel. Vanuit tandheelkundig oogpunt, weegt een handmatige tandenborstel niet op tegen zijn elektrische opvolger. Er zijn op uitzondering van het financiële aspect, geen nadelen voor het gebruiken van een elektrische tandenborstel. Het advies is dan ook om op korte termijn te investeren in elektrisch, om van de langetermijnvoordelen te kunnen profiteren.  

Goed gereedschap is het halve werk

Elektrische tandenborstels verwijderen doorgaans twee keer zoveel tandplak als handmatige tandenborstels. Ondanks de vele voordelen, kan een elektrische tandenborstel niet overal bij. Lastig te bereiken plekken zoals de ruimtes tussen je tanden, vergen extra aandacht. Maar liefst 40% van het tandoppervlak bevindt zich tussen de tanden en toch wordt dit het vaakst verwaarloosd. Gebruik daarom na het poetsen een tandenstoker, flosdraad of een rager om uw gebit goed te reinigen. Het gebruik van goede tandpasta is ook belangrijk voor een optimaal resultaat.  

Tijd om een elektrische tandenborstel te kopen

Een ronde borstel is doorgaans effectiever in het reinigen van je gebit. Een elektrische tandenborstel met een ronde kop en een oplaadbare accu garanderen het beste resultaat. Om een optimale mondhygiëne te garanderen is het essentieel dat u om de drie maanden uw tandenborstel (kop) vervangt. De borstels zijn onderhevig aan slijtage wat leidt tot vermindering van effectiviteit. U heeft nu de kennis om uw mondhygiëne naar een volgend niveau te tillen en uw gebit de verzorging te geven die het verdient. Heeft uw gebit extra aandacht nodig? Dan is een gebitsreiniging van een mondhygiënist wellicht iets voor u.