Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
27 maart 2024

Waarom uw tanden Sealen?

Het beschermen van uw gebit tegen gaatjes is cruciaal voor een gezonde mondhygiëne. Tandartsen hebben een mooie manier om ons daarbij te helpen: sealen. Laten we eens kijken wat sealen precies is, hoe het in zijn werk gaat, en waarom het zo'n fijne keuze is voor iedereen die graag goed voor zijn tanden zorgt.

Wat houdt Sealen in?

Sealen is een preventieve tandheelkundige behandeling gericht op het afdichten van de diepe groeven en putjes in de kauwvlakken van uw kiezen. Deze plekken zijn vaak moeilijk bereikbaar met een tandenborstel en vormen een ideale verstopplek voor bacteriën en voedselresten, die gaatjes kunnen veroorzaken. Met een sealant, een soort veilige lak of kunsthars, bieden we uw kiezen een extra laag bescherming.  

Waarom uw tanden Sealen?

Het afdichten van de kauwvlakken van uw kiezen middels sealen biedt een krachtige barrière tegen de vorming van gaatjes. Het is een proactieve stap naar een gezonder gebit, waarmee u problemen voorkomt voordat ze ontstaan. Sealen is een uiting van zorg voor uw gebit die past binnen een moderne benadering van tandheelkundige preventie.  

Het proces van Sealen

Het sealen van uw kiezen is een eenvoudige procedure die een wereld van verschil kan maken in uw mondgezondheid:
  1. Reiniging: Eerst wordt de kies grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat de sealant optimaal kan hechten.
  2. Voorbereiding: De kies wordt drooggelegd en vervolgens voorbereid met een etsende gel die het oppervlak lichtjes ruw maakt, wat de hechting verbetert.
  3. Aanbrengen: De sealant wordt zorgvuldig aangebracht in de groeven en putjes, waarna het wordt uitgehard, vaak met behulp van een speciale lamp.
  4. Evaluatie: Na het uitharden controleert de tandarts of de sealant correct is aangebracht en goed hecht.
 

De voordelen van Sealen

Door te kiezen voor sealen, investeert u in de langdurige gezondheid van uw gebit. Enkele voordelen op een rij:
  • Preventief: Het helpt gaatjes voorkomen door de plekken waar ze het vaakst ontstaan, te beschermen.
  • Pijnloos: De behandeling is volledig pijnloos, wat het een prettige ervaring maakt.
  • Duurzaam: Eenmaal aangebracht, biedt de sealant jarenlang bescherming, mits goed onderhouden.
  Sealen is een slimme keuze voor iedereen die waarde hecht aan een gezond gebit. Het is een veilige, effectieve en preventieve maatregel die past bij een moderne benadering van tandheelkundige zorg. Uw gebit verdient de beste bescherming en sealen biedt precies dat. Bent u klaar om deze stap in uw mondgezondheid te zetten? Mondzorg Brabant staat klaar om u hierbij te helpen, met het comfort en de zorg die u verdient.