Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
15 augustus 2022

Wat is de hype rondom de sonische tandenborstel?

Wat is een sonische tandenborstel?

Een sonische tandenborstel heeft een langwerpige, trillende kop en heeft een groot oppervlak. De tandenborstel maakt gebruik van een speciale sonische golftechnologie waardoor er duizenden trillingen per minuut worden geproduceerd. 

Wat is het voordeel ten opzichte van andere tandenborstels?

Het reinigen van het gebit is een stuk eenvoudiger met een sonische tandenborstel dan met een gewone elektrische tandenborstel. De sonische poetstechniek is vergelijkbaar met een handtandenborstel, maar het grote voordeel is dat een sonische tandenborstel nauwelijks druk nodig heeft. Dit is vooral belangrijk om schade aan het tandvlees te voorkomen doordat je bijvoorbeeld te hard poetst. De trillingen creëren een circulatie-effect dat de reiniging van de interdentale ruimtes ondersteunt. 

Hoe werkt het?

De sonische tandenborstel doet eigenlijk al het werk voor je. Het is daarom belangrijk om rustig de tanden af te gaan zonder dat je zelf een poetsbeweging maakt. Zorg voor voldoende tandpasta en ga elke tand af. Net zoals bij de andere poetstechnieken is het essentieel dat je niet alleen de voorkant van de tanden poetst, maar ook de boven- en achterkant. 

De beste manier om je tanden te poetsen:

  • Zorg voor een goede routine tijdens het poetsen. Als je altijd dezelfde methode gebruikt, vergeet geen stukken van je tanden mee te nemen.
  • Begin aan de voorkant van je bovenkaak en werk dit deel van je gebit helemaal af. Kant voor kant en tand voor tand. 
  • Laat de tandenborstel in rustige bewegingen over de tanden en kiezen bewegen. Als je het goed doet, voel je geen pijn en doet de tandenborstel het meeste werk voor je. 
  • Poets ook het deel tussen de tanden en het tandvlees door de borstel half op het tandvlees en half op de kies of tand te plaatsen.