Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
14 december 2021

De top 4 natuurlijke remedies tegen gevoelige tanden

Tandgevoeligheid is een veelvoorkomend gebitsprobleem waar veel mensen mee te maken hebben. Tandgevoeligheid is ook bekend als dentine-overgevoeligheid en treedt op wanneer de tandzenuw in de tand wordt blootgesteld aan warme of koude impulsen. Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke middelen om gevoelige tanden te beschermen.Als jij een van die mensen bent die met gevoelige tanden leeft, dan zullen de onderstaande 4 natuurlijke remedies je helpen om verlichting te krijgen.

Eetbare remedies

Enkele van de beste manieren om je pijn op een natuurlijke manier te behandelen, zijn natuurlijke remedies. Deze remedies kunnen ook worden gebruikt om met jouw gevoeligheid om te gaan. Natuurlijke remedies hebben vaak de voorkeur boven medicijnen omdat ze minder schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Ui en knoflook helpen goed tegen tandpijn. Het enige nadeel is dat deze een sterke smaak en geur hebben.  Voor de beste werking moet je de knoflook en ui rauw eten. Maar je kunt de ui en knoflook natuurlijk ook bakken of koken. In ieder geval heb je nu elk natuurlijk middel om je gevoelige tanden minder te voelen.

Toepasbare oliën

Een van de beste natuurlijke remedies voor gevoelige tanden is kokosolie. Het heeft antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van tandplak en bacteriën die mogelijk problemen veroorzaken. Verder wordt Tea Tree olie al jaren gebruikt bij allerlei kwalen. Het heeft een antibacteriële werking, dus het reinigt je hele mond. Veel mensen gebruiken tea tree olie zelfs voor acne of puistjes op de huid. Je kunt dus ook gerust wat olie op de gevoelige plek in de mond smeren. Een andere methode is om een aantal druppels tea tree te mengen met water en deze dan te gebruiken als mondwater. Spoel je mond twee minuten met de mix en de pijn kan verminderen. Als je echt veel last ervaart kun je na het gebruik van deze remedies het beste contact opnemen met uw tandarts in Breda. Wij helpen u graag verder!