Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
14 januari 2022

Het verschil in tandpasta’s – wat is de beste soort tandpasta?

Tweemaal per dag poetsen is vitaal als het gaat om het bijhouden van je mondgezondheid. Maar wat je misschien niet weet is dat er een grote verscheidenheid aan verschillende soorten tandpasta bestaat. Ze dienen allemaal een andere functie, zo lijkt er een tandpasta voor iedereen te zijn. Dat maakt het des te lastiger om ‘de juiste tandpasta’ uit te kiezen. Tegenwoordig voel je je misschien overweldigd door de soorten tandpasta die in je de supermarkt of drogist vindt. We lichten hieronder een aantal types tandpasta en hun voordelen uit. Onthoud daarbij dat de beste tandpasta voor jou, de tandpasta is die jij graag iedere dag twee keer gebruikt.

De verschillende soorten tandpasta
Een van de meer gebruikelijke soorten tandpasta is fluoride tandpasta. Omdat fluoride je tanden sterker maakt en bederf voorkomt, raden tandartsen het aan voor kinderen en volwassenen.   Er zijn ook tandpasta's die bedoeld zijn om tandsteen tegen te gaan. Als de plak op je tanden verhardt, verandert het in tandsteen. Om dat tegen te gaan, verwijderen tandsteen bestrijdende tandpasta's plak voordat het kan verharden. Tandsteen bestrijdende tandpasta's kunnen natriumpyrofosfaat bevatten, dat helpt voorkomen dat er tandsteen op de tanden vormt, of beter nog, natriumhexametafosfaat, dat tandsteen en vlekken helpt voorkomen, boven de tandvleesrand. Maar als je al hardnekkig tandsteen hebt, zal tandsteen bestrijdende tandpasta dat niet verwijderen - je hebt dan een professionele reiniging door je tandarts nodig.   Soms hebben mensen problemen met gevoelige tanden. Het eten of drinken van warm en koud voedsel kan pijnlijk zijn. Gevoelige tanden zijn meestal het gevolg van verzwakt glazuur of een blootliggende wortel. Dat is waar tandpasta voor gevoelige tanden van pas komt. De tandpasta biedt verlichting van de pijn die met gevoeligheidsklachten gepaard gaat. Je kunt zelfs whitening of gaatjes beschermende tandpasta voor gevoelige tanden vinden.   Whitening tandpasta's bevatten chemische of schurende bestanddelen om de vorming van vlekken op de tanden te helpen verwijderen en/of voorkomen. Bij regelmatig gebruik kunnen witmakende tandpasta's vlekken verminderen en je tanden witter laten lijken.   Antimicrobieel: Antimicrobiële tandpasta's kunnen stanniumfluoride bevatten, een antibacteriële stof die ook werkzaam is tegen gaatjes en gevoeligheid.

Je tanden poetsen en flossen zijn dagelijkse routines.

Een goede mondhygiëne is essentieel voor gezonde tanden en tandvlees. De juiste tandpasta kan een cruciale rol spelen in de mondgezondheid. Voor meer informatie kunt u onze mondhygiëniste om advies vragen tijdens een mondhygiëne behandeling.