Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
14 februari 2022

Hoe krijg je wittere tanden zonder ze te bleken?

Tanden bleken is een populaire oplossing om tandverkleuring tegen te gaan die veroorzaakt wordt door koffie drinken, het eten van bepaalde voedingsmiddelen, roken en het natuurlijke verouderingsproces. Meerdere factoren zorgen ervoor dat tanden dof worden en hun heldere, witte glans verliezen. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen het glazuur, de buitenste laag van je tanden, verkleuren. Bovendien kan de opeenhoping van tandplak op je tanden ervoor zorgen dat ze er geel uitzien. Dit soort verkleuring kan meestal behandeld worden met regelmatig poetsen en wit-makende middelen. Soms zien tanden er echter geel uit omdat het harde glazuur is geërodeerd, waardoor het eronder liggende tandbeen zichtbaar wordt.

Tip 1: poets je tanden regelmatig

We kunnen het niet vaak genoeg benoemen: dagelijks je tanden poetsen is het belangrijkste wat je moet doen om je tanden stralend te houden. Als je nog niet regelmatig gepoetst hebt, begin er dan nu meteen mee. Als je je tanden dagelijks gepoetst hebt en je tanden blijken nog steeds gelig te zijn, probeer dan vaker te poetsen, vooral na het nuttigen van maaltijden of drankjes, die tot gele tanden kunnen leiden.

Een dieet dat rijk is aan fruit en groenten

Van knapperige groenten en fruit is bekend dat ze tandplak van je tanden wrijven terwijl je erop kauwt. Ze zijn natuurlijk geen vervanging voor het poetsen van je tanden, maar elk middel is een uitstekend middel als het de verwachte resultaten geeft. Niet te vergeten, van fruit en groenten is bekend dat ze heel nuttig zijn voor je algemene gezondheid. Twee van de vruchten waarvan beweerd wordt dat ze je tanden witter maken zijn ananas en aardbei.

Producten om je tanden te bleken

En als je toch aan de slag wilt met het bleken van je tanden, kun je twee opties overwegen:
  1. Whitening tandpasta: Omdat ze lage concentraties carbamide peroxide of waterstofperoxide bevatten, kunnen deze tandpasta's de tanden lichter maken, maar meestal slechts ongeveer één of twee tinten. Whitening tandpasta bevat meestal geen bleekmiddel.
  2. Uw tanden veilig laten bleken bij uw tandarts in Breda: Mondzorg Brabant.