Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
28 februari 2024

Tanden bleken: een stralend witte glimlach

Iedereen droomt wel van een stralend wit gebit. Of het nu voor een familiefoto is of gewoon om zelfvertrouwen te boosten, een hagelwitte glimlach staat hoog op de verlanglijst. Maar hoe bereik je dat? In dit blog duiken we in de wereld van het tanden bleken, een populaire methode om je tanden enkele tinten lichter te maken. We bekijken hoe dit in zijn werk gaat bij Mondzorg Brabant in Breda, de voordelen en wat je kunt verwachten van het proces.

Bleken van Gezonde Tanden

De Oorzaken van Verkleuring

Naarmate we ouder worden, krijgen we allemaal te maken met een verkleurend gebit. De hoofdschuldigen? Thee, koffie, rode wijn en tabak. Deze alledaagse consumpties zijn funest voor een stralend wit gebit en zorgen voor een optisch minder mooi gezicht.

De Oplossing

Gelukkig biedt de moderne tandheelkunde uitkomst. Met de nieuwste tand-bleek-technieken is het mogelijk om je tanden en kiezen aanzienlijk lichter te maken. Weg schaamte voor verkleurde tanden; hallo breeduit lachen!  

Tanden Bleken in Breda

Bij Mondzorg Brabant in Breda kun je terecht voor deze behandeling. Onze specialisten gebruiken de nieuwste apparatuur en technieken om je een stralend witte glimlach te bezorgen.

De Methode: Bleeklepels met Gel

De meest effectieve en populaire methode is het bleken met behulp van bleeklepels en gel. Dit pijnloze proces kan al na 2 weken een zichtbaar resultaat opleveren. En met de juiste zorg blijft dit resultaat lang behouden.  

Voordat Je Begint

Een Gezond Gebit

Voordat je begint met het bleken van je tanden, is het belangrijk dat je gebit gezond is. Mondzorg Brabant adviseert daarom eerst een beoordeling van je gebit. Zo kunnen we eventuele gaatjes behandelen en kijken naar de oorzaak van de verkleuring.

Het Resultaat

Het eindresultaat van tanden bleken is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de basiskleur van je tandbeen. Samen bepalen we welk resultaat realistisch is voor jou.  

Veelgestelde Vragen

Wat gebeurt er tijdens het bleken?

Tijdens het bleken gebruiken we waterstofperoxide om de kleurstoffen in je tanden af te breken. Dit maakt het glazuur tijdelijk minder doorzichtig, waardoor je tanden witter lijken.

Hoe lang duurt het?

De duur van de behandeling hangt af van de gekozen methode, maar meestal zie je na 2 weken al resultaat.

Kan ik alles eten en drinken?

Het is aan te raden om eten en drinken dat kleurstoffen bevat te vermijden tijdens de behandeling. Ook roken wordt afgeraden.

Het resultaat?

Het resultaat verschilt per persoon. Bij Mondzorg Brabant leggen we de kleur van je tanden vast voor en na de behandeling, zodat je het verschil duidelijk kunt zien.

Whitening tandpasta's?

Hoewel whitening tandpasta's verkleuringen aan het oppervlak kunnen verhelpen, bleken ze de tanden niet echt.  

Conclusie

Een stralende witte glimlach is voor velen een droom, maar dankzij moderne technologieën en de expertise van Mondzorg Brabant, is het nu binnen handbereik. Heb je interesse in tanden bleken? Neem dan contact op met onze specialisten in Breda voor een intakegesprek. Zo zet je de eerste stap naar een stralend witte glimlach!