Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
18 april 2023

Verschil Porseleinen & Composiet facings

Een mooie glimlach is een belangrijk aspect van ons uiterlijk. Maar niet iedereen is gezegend met een perfect gebit. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse opties om een mooie glimlach te krijgen, waaronder het laten zetten van facings. In deze blog zal ik ingaan op de verschillende soorten facings en de voordelen hiervan.    

Porseleinen facings

Porseleinen facings zijn gemaakt van dunne plaatjes porselein die op de voorkant van de tanden worden geplaatst. Deze facings zijn een uitstekende oplossing voor mensen die last hebben van verkleurde, scheve of beschadigde tanden. Porseleinen facings bieden een aantal voordelen ten opzichte van composiet facings. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleurschakeringen, waardoor ze perfect passen bij uw natuurlijke tandkleur. Bovendien verkleuren porseleinen facings niet en hebben ze nauwelijks onderhoud nodig. Daarnaast hebben porseleinen facings een lange levensduur en kunnen ze tot wel 15 jaar meegaan.    

Nadeel

Het nadeel van porseleinen facings is dat ze duurder zijn dan composiet facings. Dit komt omdat de productie van porseleinen facings meer tijd en vakmanschap vereist. Het plaatsen van porseleinen facings is een relatief ingewikkelde procedure die wordt uitgevoerd door een tandarts of specialist. Het kan een aantal afspraken vergen om de facings op maat te maken en te plaatsen. Maar als u op zoek bent naar de meest duurzame en esthetische oplossing, dan zijn porseleinen facings zeker het overwegen waard.    

Composiet facings

Composiet facings zijn een eenvoudigere oplossing om het gebit mee te verfraaien. Deze facings worden gemaakt van een composietmateriaal dat direct op de tanden wordt aangebracht. Composiet facings zijn relatief goedkoop en worden meestal in één enkele afspraak geplaatst. Dit maakt het een populaire optie voor mensen die snel resultaat willen zien.   Hoewel composiet facings een goedkope en snelle oplossing zijn, zijn ze kwalitatief minder dan porseleinen facings. Composiet facings zijn minder duurzaam en kunnen sneller verkleuren of beschadigd raken. Bovendien hebben ze niet dezelfde glans en natuurlijke uitstraling als porseleinen facings. Composiet facings zijn echter nog steeds een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een tijdelijke of meer betaalbare oplossing.

 

Conclusie

Of u nu kiest voor porseleinen facings of composiet facings, het laten plaatsen van facings kan uw gebit transformeren en uw zelfvertrouwen verbeteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat facings geen vervanging zijn voor een goede mondhygiëne en regelmatige tandartscontroles. Zorg ervoor dat u uw tanden regelmatig poetst, flost en een gezonde levensstijl handhaaft om uw gebit gezond te houden. Ons team van specialisten adviseert u graag in onze tandartspraktijk in Breda welk type facing het meest geschikt is in uw persoonlijke situatie. Dus wilt u op een eenvoudige en relatief goedkope wijze een mooiere uitstraling van uw gebit teweeg brengen, wacht dan vooral niet langer en plan via de knop direct een afspraak bij onze praktijk in Breda in om de mogelijkheden rondom facings te ontdekken! Maak een afspraak