Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
19 januari 2023

Wat is sonisch poetsen?

Sonisch tandenpoetsen is een technologie die gebruikmaakt van trillingen van een hoge frequentie om tandplak en tandsteen efficiënter te verwijderen dan met handmatig tandenpoetsen. Deze trillingen kunnen oplopen tot 40.000 sonische pulsen per minuut. Sonische tandenborstels komen vaak met meerdere opties/snelheden. Dit zorgt voor een optimale mondroutine.  

De voordelen

De voordelen van sonisch poetsen zijn talrijk. Ten eerste helpt het beter bij het verwijderen van tandplak en tandsteen, waardoor de kans op tandbederf en tandvleesproblemen afneemt. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van tandvleesontstekingen en het verbeteren van de algehele mondgezondheid.   Daarnaast kan sonisch poetsen ook helpen bij het verbeteren van de adem, omdat het de verwijdering van bacteriën en voedselresten uit de mond verbetert. Dit kan leiden tot een frissere adem en minder kans op halitose (slechte adem).   Een ander voordeel van sonisch poetsen is dat het minder belastend is voor het tandvlees en de tanden dan traditioneel poetsen met een handborstel. Dit komt omdat de trillingen van het apparaat het werk grotendeels doen, in plaats van dat de gebruiker zelf druk uitoefent op de tanden en het tandvlees.   Tot slot, sonisch poetsen kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele mondgezondheid van mensen met bepaalde aandoeningen, zoals orthodontische apparaten, tandprothetische hulpmiddelen of tandheelkundige implantaten. Dit komt omdat de sonische tandenborstel plekken kan reinigen die normaal gesproken lastig te bereiken zijn.  

Overstappen op sonisch poetsen - Goede keuze?

Het is een goede, verbeterde aanvulling op de dagelijkse mondroutine, en kan worden aanbevolen door tandartsen voor een betere mondgezondheid. Zo raden wij u aan over te stappen op sonisch poetsen. Dit om op lange termijn zorgen te voorkomen.  

Onze aanrader

Sonisch poetsen is vrij nieuw, daarom helpen wij u graag zodat u de juist keuze kunt maken. Welke tandenborstel raden wij u aan? Na intensief research te hebben gedaan door meerdere sonische tandenborstels met elkaar te vergelijken raden wij de borstel van Cleantooth aan. Deze slimme borstel komt met veel handige features zoals een timer en 4 verschillende opties/snelheden. Perfect voor een korte maar uitgebreide mondverzorging!