Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
26 september 2020

Wat is esthetische tandheelkunde?

Veel mensen weten niet wat esthetische tandheelkunde is, daarom leggen wij in dit blog uit wat het precies inhoudt en hoe het jou als patiënt kan helpen. Onder tandheelkunde verstaan we eigenlijk de ingrepen die nodig zijn om jouw gebit goed te laten functioneren. Dus wanneer je een gaatje hebt of er andere problemen zijn, dan wordt dat opgelost. Op die manier zorgen we ervoor dat je tanden gezond blijven en je goed kunt blijven eten en praten. Onder esthetische tandheelkunde vallen de cosmetische ingrepen. Dit zijn ingrepen die niet nodig zijn om je tanden goed te laten functioneren, maar die je gebit mooier maken.  

Waarom kiezen voor esthetische tandheelkunde?

Je zult misschien denken waarom kiezen mensen voor deze ingrepen? Zijn deze niet pijnlijk? Sommige ingrepen kunnen een beetje pijnlijk zijn, maar wij zorgen er altijd voor dat dit niet overheersend is door gebruik te maken van verdoving, wanneer je dat wilt. Waarom kies je er dan voor? Omdat het belangrijk is voor je zelfvertrouwen. Je moet altijd met overgave kunnen lachen en je tanden willen laten zien. Wanneer je dit niet kunt omdat je je schaamt voor een spleetje, een afgebroken tand of de kleur van je tanden, dan zijn daar oplossingen voor.  

Welke behandelingen horen bij esthetische tandheelkunde

Onder de esthetische tandheelkunde vallen verschillende behandelingen. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet:
  • Vullingen en kronen
  • Facings
  • Tanden bleken
  • Orthodontie
 

Tandkleurige vullingen en kronen

Vroeger kregen we allemaal van die zilverkleurige vullingen in onze kiezen. Zo kon je altijd precies zien wie er veel last van gaatjes had. Dit is geen mooi en natuurlijk gezicht wanneer je lacht. Tegenwoordig werken we daarom met tandkleurige vullingen en kunnen we ook kiezen vervangen door middel van kronen, zonder dat je er iets van ziet.  

Facings

Facings zijn de perfecte oplossing wanneer je een spleetje tussen je tanden hebt of wanneer er een stukje van je tand is afgebroken. Facings worden over je eigen tanden heen geplaatst en zorgen voor een perfect aangezicht.  

Tanden bleken

Verkleuringen van de tanden komen veel voor. Dit kan komen door koffie of thee drinken en roken, maar ook veel mensen hebben van nature een gele kleur. Dit is niet zo mooi en wij bieden daarom de mogelijkheid aan om tanden te bleken. Hierdoor worden je tanden weer mooi wit van kleur, zodat je met een stralende lach voor de dag komt.  

Orthodontie

Orthodontie is wel bekend. Door middel van een beugel worden tanden die scheef staan weer mooi rechtgezet. Vooral bij kinderen komt deze manier van esthetische tandheelkunde veel voor. Maar ook volwassenen kiezen er voor om, door middel van een beugel, hun tanden weer netjes op een rij te krijgen.   Heb je vragen over esthetische tandheelkunde? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor een antwoord op al je vragen.