Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Endodontologie

Wortelkanaalbehandeling

Zenuwbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer iemand acute kiespijn heeft of wanneer een tand of kies ontstoken is. Soms heeft de patiënt pijnklachten, maar dat is niet altijd zo. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan een wortelkanaalbehandeling (‘endodontologie’), ook wel ‘zenuwbehandeling’ genoemd, bijna altijd vrijwel pijnloos uitgevoerd worden.

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de holle binnenkant van een kies, waar de zenuw en weefsel zich bevinden, schoongemaakt en weer afgesloten. In het geval dat de zenuw nog ‘leeft’, wordt eerst de tand of kies opengeboord onder plaatselijke verdoving. Het opvullen gebeurt doorgaans met een rubberachtig materiaal. Ten slotte wordt er een vulling geplaatst over de tand of kies heen, die ook nog kan worden voorzien van een kroon.

Omdat er meestal meerdere wortelkanalen behandeld moeten worden, kan de totale duur van de behandeling wel zo’n anderhalf uur duren. De patiënt kan er dan voor kiezen om de behandeling te spreiden over meerdere sessies.

Afspraak maken

Mondzorg Brabant

20