Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Mondhygiëne behandelingen

Mondhygiëne

Een gezond gebit

Het poetsen van de tanden en kiezen is noodzakelijk, maar er is soms méér nodig om het gebit gezond te houden. De mondhygiëniste of preventieassistente kan helpen om het gebit schoon en gezond te houden door adviezen, poetsinstructies en een gebitsreiniging. Hierdoor kunnen mogelijk problemen als tandplak en ontstekingen voorkomen worden. Maar de mondhygiëniste kan niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar kan ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

Uitgebreide gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging door de mondhygiëniste of preventieassistente worden tandsteen en tandplak verwijderd, en ook de rest van het gebit wordt schoongemaakt. Dit kan eenmalig, maar het kan verstandig zijn om deze gebitsreiniging meermalen te laten uitvoeren. Dit is afhankelijk van de staat van het gebit.

Tandverlies voorkomen

Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, bestaat de kans dat die zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende van parodontitis is, dat die het kaakbot aantast, waardoor er tanden en kiezen losser gaan zitten en kunnen gaan uitvallen. Als dit probleem op tijd geconstateerd en behandeling wordt, kan erger voorkomen worden. Mondzorg Brabant is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van parodontitis.

Parodontologie

Wat is parodontitis?
Onder ‘parodontitis’ wordt een ontsteking van het tandvlees om de tanden en kiezen heen verstaan. Parodontitis wordt meestal veroorzaakt door vastzittend tandplak op de overgang van de tand of kies en het tandvlees.

Maak een afspraak

Mondzorg Brabant

20