Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen

Het kan gebeuren dat een tand of kies beschadigd is geraakt of gebroken of verkleurd is. Dan kan het een uitkomst zijn om een kroon te laten plaatsen. De functie van een kroon is het vervangen van een deel van een tand of kies dat zichtbaar is in de mond. Een kroon is gemaakt van porselein en ziet eruit als een natuurlijke tand of kies.

Wanneer niet alleen de tand of kies, maar ook de wortel beschadigd is geraakt, kan gekozen worden voor een brug. Die vervangt één of meer ontbrekende tanden of kiezen en bestaat uit minimaal drie verbonden elementen. De brug wordt vastgemaakt aan de omliggende tanden of kiezen. Een alternatief voor een brug is een implantaat waarop een kroon geplaatst is.

In onze tandartspraktijk in Breda adviseren we u graag over de beste oplossing in uw persoonlijke situatie. Wij hebben alle specialismen in huis om moeiteloos kronen en bruggen te plaatsen of u een implantaat aan te meten. Maak via de knop direct online een afspraak om een kroon of brug te laten plaatsen in onze praktijk in Breda!

Kroon of brug laten plaatsen Breda

Een kroon of brug laten plaatsen valt onder esthetische tandheelkunde. Het gaat om een cosmetische ingreep. In onze tandartsenpraktijk in Breda hebben we alle specialisaties rondom algemene- en esthetische tandheelkunde ondergebracht in één centrum zodat u op één plek terecht kunt voor alle gebitsgerelateerde problemen en vraagstukken.

Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie. Soms is een kroon laten plaatsen de beste oplossing, soms is een brug de betere variant. Ook rondom de relatief nieuwe techniek “implantaten” beschikken zij over de kennis, kunde en materialen om deze (veelal) pijnloos en snel bij u te plaatsen.

Voor elk probleem is wel een oplossing en wij van Mondzorg Brabant adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden. Maak via onderstaande knop vandaag nog een afspraak om u uitgebreid te laten informeren in onze tandartsenpraktijk in Breda rondom kronen, bruggen en implantaten door onze specialisten!

Maak een afspraak

Mondzorg Brabant

20