Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Implantaten

Implantologie

Tandheelkundige implantologie

De tandheelkunde staat niet stil en er zijn tegenwoordig mogelijkheden die er eerder niet waren. Een voorbeeld hiervan is implantologie. Hiermee is het mogelijk om verloren gegane functies van tanden terug te krijgen door middel van implantaten. Een implantaat is een ‘kunstwortel’ gemaakt van titanium, waarvan het formaat gelijk is aan dat van een natuurlijke tandwortel. Omdat titanium doorgaans goed door het lichaam verdragen wordt, is dit metaal prima geschikt als materiaal voor implantaten. Het geplaatste implantaat neemt de functie van de tandwortel over, waardoor u weer goed kunt kauwen.

Kiezen vervangen

Implantaten kunnen een enkele tand of kies vervangen, maar ook meerdere tanden en kiezen wanneer die naast elkaar liggen (brug). Verder kunnen implantaten dienen als ondersteuning voor een volledige uitneembare prothese (‘klikgebit’).

Voorwaarde voor de plaatsing van implantaten is dat er genoeg bot aanwezig is waarop de implantaten bevestigd kunnen worden. Klik hieronder snel op de knop om een afspraak te maken in onze tandartspraktijk in Breda om de mogelijkheden rondom implantaten in uw persoonlijke situatie te ontdekken!

Implantaten Breda bij Mondzorg Brabant

Korte, pijnloze ingreep voor een duurzame oplossing

In onze tandartsenpraktijk in Breda vertellen we u graag persoonlijk hoe het behandelplan rondom implantaten er precies uitziet, maar voor uw beeldvorming hieronder kort de procedure zoals wij deze uitvoeren in onze praktijk in Breda:

Allereerst wordt het implantaat onder plaatselijke verdoving geplaatst. Dit is slechts een kortdurende ingreep. In de daaropvolgende periode groeit de implantaat vast aan het kaakbot. In deze periode krijgt u een noodvoorziening, zodat u  niet zonder tanden of kiezen door het leven moet. Wanneer dit proces goed verlopen is, kan het kunstgebit erop worden vastgeklikt of kan een kroon of brug geplaatst worden.

De voordelen van implantaten
  • Implantaten zijn een goede basis voor een prothese. Wie implantaten heeft, loopt niet het risico dat de prothese los gaat zitten.
  • Implantaten voelen aan als de eigen, natuurlijke tanden en kiezen.
  • Implantaten benaderen natuurlijke tanden het meest, zowel functioneel als esthetisch.
  • Implantaten maken het overbodig dat er tanden bijgeslepen moeten worden wanneer er een brug gemaakt moet worden als er een verloren gegane tand of kies vervangen moet worden.
  • Implantaten kunnen het slinken van het kaakbot tegengaan, doordat het kaakbot op een natuurlijke manier wordt belast.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van implantaten in uw persoonlijke situatie? Kom snel langs in onze praktijk in Breda! Maak via onderstaande knop direct een afspraak met onze specialisten!.

Vergoeding implantaten

Behandelingen met implantaten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Mondzorg Brabant heeft een samenwerking met alle grote zorgverzekeraars in Nederland en de kans is dan ook groot dat de implantaten die u in onze praktijk in Breda krijgt aangemeten geheel (of gedeeltelijk) vergoed worden. Wij helpen u graag bij het inwinnen van de precieze informatie. Maak hier direct een afspraak online of bel ons op 076 – 78 511 50 om met één van onze medewerkers van onze praktijk in Breda telefonisch een afspraak in te plannen!

Mondzorg Brabant

20