Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Kunstgebit Tilburg

Kunstgebit Tilburg

Een kunstgebit plaatsen in Tilburg

Een kunstgebit is voor veel mensen een hele stap. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Dankzij goede voor- en nazorg van Mondzorg Brabant ervaren onze cliënten het aanmeten en plaatsen van een kunstgebit als zeer positief. Daarna kun je weer voluit lachen, praten en eten zoals je dat ook met je eigen tanden deed. Alleen maar voordelen dus.

Het aanmeten van een kunstgebit

Het aanmeten van een kunstgebit is een traject waarin wij onze cliënten goed begeleiden. Door de juiste voorlichting zorgen onze tandartsen ervoor dat er geen angst ontstaat. Met de juiste nazorg wordt pijn voorkomen. De start van het traject is het maken van een mondafdruk. Daarna worden eventuele resterende kiezen en tanden getrokken. Wanneer dit is gebeurd heeft de mond een herstelperiode nodig. Tijdens deze herstelperiode krijg je een noodprothese zodat je kunt eten en praten zonder problemen.

Plaatsen van de prothese en nazorg

Wanneer je mond is hersteld wordt het kunstgebit geplaatst. Daarna volgt een periode van nazorg. Dit betekent dat er regelmatig wordt gecontroleerd of het kunstgebit mooi aansluit in de mond. Wanneer er pijn of drukplekken zijn dan wordt dit zo snel mogelijk opgelost. Dit om problemen in de mond te voorkomen.
Naast de eerste nazorg is de periodieke controle heel belangrijk wanneer je een gebitsprothese draagt. Er zijn veel mensen die denken dat je niet meer op controle hoeft te komen, maar dit is niet waar. Tijdens de periodieke controle wordt je mond nagekeken, gecontroleerd of er geen drukplekken zijn en hoe de stand van je kaak is. Deze kan gaan slinken wanneer je een kunstgebit draagt. Aanpassingen kunnen dan gelijk gemaakt worden.

Mondzorg Brabant: dé kunstgebit specialist in Tilburg

Wil je graag een kunstgebit in Tilburg aan laten meten? Neem contact op met de tandartsen van Mondzorg Brabant. Onze tandartsen zijn specialisten in het aanmeten van gebitsprotheses. Niet alleen op het gebied van kunstgebitten, maar ook voor facings, implantaten, klikgebitten en brug- en kroonwerk. Neem contact op met onze assistentes voor meer informatie of een afspraak.

Mondzorg Brabant

21